Riki Sorsasta tuli ravintoloitsija, laulajaksi ei paluuta: Aloin itkeä studiossa

Äänittäessään osuuttaan joululevylle Riki Sorsa ymmärsi lopullisesti, ettei paluuta laulajan ammattiin ole. Hän otti positiivisin mielin uuden haasteen vastaan ja avasi ystäviensä kanssa ravintolan Helsinkiin. Sorsa toimii yhä myös Syöpäsäätiön keikkailevana pr-henkilönä.

Kurkkusyövästä puhtaan paperit saanut Riki Sorsa avasi ystäviensä Tony Ilmonin ja Lauri Hillin kanssa takataskun eli Bakfickan-ravintolan Helsingin Kruunuhakaan. Skandinaavista ruokaa tarjoava ravintola avaa virallisesti ensi viikolla.

– Olen osallisena tässä pikkuisella palalla. Tämä kertoo siitä, kun minulla vaihtui työ "ison flunssan" jälkeen, enkä pysty enää ammatikseni laulamaan. Vanha ystäväni Tony Ilmoni kysyi, jos lähtisin mukaan sellaiseen paikkaan, mihin itse haluaisin mennä syömään. Ison flunssan jälkeen etsin aika paljon juttuja, mitä alkaisin tehdä, joten oli selvää, että lähden mukaan mielelläni.

– Yksi valtavan iso homma on yhä tietysti Syöpäsäätiön työ. Olen Syöpäsäätiön PR-miehenä ja kiertelen ympäri Suomea, mutta tämä ravintola oli sellainen, mihin pystyin antamaan panokseni. Olen ravintolassa pari kolme iltaa viikossa.

"Aloin itkeä studiossa"

Kesällä Sorsaa pyydettiin laulaman Lahti Sinfonian tekemälle joululevylle. Sorsa vierailee Lahden musiikkiluokkien Laulupuukuoron joululevyllä laulavana tonttuna.

– Sanoin, että voin tulla kokeilemaan, jos kurkku toimii. Kuten me kaikki tiedämme, studiossahan kaikki on mahdollista. Sain kurkun toimimaan ja sain laulettua Tonttu-nimiseen kappaleeseen oman osuuteni. Se oli ihana paikka, ja aloin suoraan sanoen itkeä studiossa, Sorsa kertoo yhä liikuttuneena.

– Tunsin olevani kotona äänitysstudiossa. Se oli ihana tunne! Ihminen herkistyy tilanteessa, joka vie takaisin jonnekin, mistä olet luullut, että et tule koskaan siellä enää edes käymään.

– Se pieni pätkä mitä tein, kesti kieltämättä hyvin pitkään. Se antoi minulle sellaisen todisteen, että ikävä kyllä en pysty tekemään töitä enää laulullisen homman kanssa. Mutta ehkä pystyn joskus vielä tekemään kokonaisen pitkäsoittolevyn. Se olisi ihanaa näin harrastelijalaulajana.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat