Riki Sorsalta tulossa jymy-yllätys

Riki Sorsa ei antanut periksi, vaan sinnitteli unelmiensa kanssa maaliin saakka.

Monista hiteistä tunnettu laulaja Riki Sorsa kiittelee vähän hirtehisesti MTV3.fin onnentoivotuksista. Hän täytti eilen eli 26. joulukuuta 60 vuotta. Numeroina luku näyttää suurelta, mutta onneksi vain numeroilta.

– Tunnen itseni 16-17-vuotiaaksi nuoreksi klopiksi, joka aloitteli rockbändissä. Tänä päivänä kukaan kuusikymppinen ei halua jämähtää paikoilleen, Riki Sorsa naurahtaa tyytyväisenä.

Syntymäpäivää hän ei ole juhlinut millään tavalla.

– Facebookin kautta olen saanut noin sata onnentoivotusta. Lomailen parhaillaan vaimoni Barbaran kanssa erään sukulaisen luona Espanjassa, mutta täälläkään en vietä mitään synttäreitä.

Rock´n´roll-sukupolvi ei näytä vanhenevan koskaan.

– Siinä mielessä aika on muuttunut. Minäkin elän tätä päivää täysillä, Riki sanoo.

– Kun isäni täytti aikoinaan 50, niin kavereiden mielestä hän oli jo ikäloppu.Isä loukkaantui hirveästi, kun sai lahjaksi kävelykepin. Rolling Stones -yhtyeen jäsenet ovat seitsemänkymppisinäkin nuorekkaita. He tekevät yhä sitä taidetta, mistä aikoinaan aloittivat. Niin sitä pitää elää.

Vaikka mieli on nuori, fyysisestä kunnosta on pidettävä hyvää huolta.

– Käyn pelaamassa tennistä viidesti viikossa.

Ääni palautui

Riki Sorsa sanoo olevansa onnellinen mies. Muistojen arkistoon on jäänyt vuonna 2006 todettu kurkkusyöpä, ankarat säde- ja solunsalpaajahoidot sekä kuukausia kestänyt letkuruokinta.

Siinä rytäkässä Rikiltä meni lauluääni, mutta usko paremmasta huomisesta ei onneksi kadonnut. Toivorikkaasti hän marssi parisen vuotta sitten studioon levyttämään. Elän kuin haaveilin -kappaletta soitettiin radioissa ahkerasti. Äänihuulet olivat levytyksen jälkeen kovilla, mutta viis siitä, sillä unelma toteutui.

Tänä päivänä laulajan ääni kulkee todella hienosti. Kaikessa hiljaisuudessa Riki Sorsa on valmistellut faneilleen suurta yllätystä.

– Minulta ilmestyy kymmenen vuoden tauon jälkeen levy, tosin yksikään levy-yhtiö ei ole vielä ottanut minuun yhteyttä. Olen kaavaillut ensi vuodeksi myös konserttia, mies sanoo pokerina.

Lukuisat hittisi, kuten koskettava Muuttohaukka, Haaveissa vainko oot mun ja Joki nousivat ikivihreiksi. Onko musiikillinen linja sama?

– Olen tehnyt kolme biisiä jo valmiiksi. Musiikkini tulee olemaan hyvin erilaista kuin aikaisemmin.

Aikamoinen sitkeä sissi tämä Riki Sorsa.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat