Riikka Honkasella ja Marta Bassinolla tutut sävelet – mutta täysin eri tavoin

Italian Marta Bassino laski kauden neljänteen voittoonsa alppihiihdon maailmancupin naisten suurpujottelussa. Bassino oli lauantain tavoin ykkönen Slovenian Kranjska Gorassa. Kisan sävel oli tuttu myös numerolla 45 startanneelle Riikka Honkaselle, joka ajoi ulos ensimmäisellä kierroksella.

Bassino ratkaisi sunnuntain voittonsa hurjalla toisen kierroksen laskulla, jolla hän nousi kakkossijalta suvereeniin voittoon. Avauskierroksen jälkeen johtanut Yhdysvaltain Mikaela Shiffrin putosi kuudenneksi.

Sveitsin Michelle Gisin oli slovenialaisrinteessä toinen 0,66 sekunnin erolla ja nousi suurpujottelucupissa toiseksi viiden kilpailun jälkeen. Kotimaassaan kisannut Meta Hrovat oli kolmas (–0,73).

Maailmancupin kokonaiskilpailun johdossa jatkaa Slovakian pujottelutaituri Petra Vlhova.