Riidan sopiminen seksillä on huono idea

Sovintoseksiä sanotaan hyväksi, mutta kannattaako se?

Moni vannoo sovintoseksin olevan niin kiihkeää ja ihanaa, että riiteleminen unohtuu täysin. Onko sovinnon tekeminen makuuhuoneessa hyvä idea?

Kliininen psykologi Seth Meyers uskoo, että sovintoseksin aiheuttama hyvänolontunne johtaa siihen, että riita halutaan päättää seksillä. Ongelma ei Meyersin mukaan kuitenkaan ratkea vällyjen välissä, kertoo Daily Mail.

Meyersin mukaan upea seksikokemus riidan jälkeen saattaa saada ihmisen hakemaan draamaa ja riitaa suhteeseen.

– Eikö ole järkevää riidellä uudelleen, jos palkinto on niin hyvä? Meyers kyseli Psychology Todayn kirjoituksessaan.

Meyersin mukaan moni käyttää seksiä laastarina suuremman ongelman päällä. Kun pari on kokenut yhdessä vakavia negatiivisia tunteita, seksi on helppo ja nopea ratkaisu, Meyers selvitti. Miehen mukaan seksillä voi korvata muut ratkaisumallit, joita ei mahdollisesti edes ole.

– He haluavat vaihtaa vaihdetta, hypätä asteikon toiseen päähän, tuntea sen humalan, jonka sovinto aiheuttaa. Rehellisesti sanottuna se ei eroa kovinkaan paljon addiktista, joka tarvitsee kokaiinia, Meyers latasi.

"Sovintoseksi on normaalia ja terveellistä"

Tohtori Jennifer Berman on eri mieltä Meyersin kanssa: sovintoseksi voi olla myös hyvä asia, kunhan riitoja ei aloiteta vain erotiikan toivossa.

– Sovintoseksi on normaalia, ja yleensä terveellistä. Se ei pelkästään ole intohimoista, mutta voi auttaa ylläpitämään intiimiyttä vaikeina aikoina. Lisäksi on luonnollista tuntea olonsa kiihottuneeksi riidan jälkeen, Berman sanaili Health-lehdelle.

Meyersin mukaan sovintoseksi ei ole intiimi kohtaaminen, eivätkä sen aikana lausutut rakkaudentunnustukset ole todellisia. Oikea intiimiys syntyy Meyersin mukaan tasapainosta ja siitä, että pariskunnat pysähtyisivät ajattelemaan hetkeksi tuntiessaan tarvetta harrastaa seksiä kesken riidan.

– Jos huomaat olevasi hämmentynyt, vihainen tai surullinen kesken seksiaktin, vetäydy rauhallisesti tilanteesta ja selitä kumppanillesi, että haluat lopettaa ja jatkaa myöhemmin, Meyers sanoo.

– Tällaiset tilanteet voivat olla vaikeita ja epämukavia, mutta itsensä tarkasteleminen sekä suora ja rehellinen kommunikointi ovat paras tapa estää ongelmia kehittymästä suuremmiksi.


Lue myös:


AVA

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja