Real Madrid voitti Espanjan mestaruuden

Real Madrid on jalkapallon Espanjan mestari kaudella 2006-2007. Madridilaisseuran mestaruus varmistui, kun se voitti päätöskierroksella kotiottelussa Real Mallorcan maalein 3-1 sunnuntaina. Näin Barcelonan 5-1-vierasvoitto Gimnàstic Tarragonasta ei riittänyt mestaruuteen.

Arkkiviholliset Real Madrid ja Barcelona päätyivät tasapisteisiin, mutta madridilaiset veivät mestaruuden, sillä se on ollut Barcelonaa parempi keskinäisissä otteluissa tällä kaudella. Real Madrid nappasi neljä pistettä joukkueiden kauden kohtaamisista.

Real Madridin sankariksi nousi vaihtomies Jose Antonio Reyes, joka teki kaksi maalia, näistä ensimmäisen 80. minuutilla. Voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman puski kulmapotkusta onnekkaasti puolustajan ja maalivahdin kautta Mahamadou Diarra. Real Mallorca johti ottelua 68. minuutille asti Fernando Varelan 17. minuutilla tekemällä avausosumalla.

Real Madridin David Beckhamille ja Roberto Carlosille ottelu oli viimeinen valkopaidassa. Roberto Carlos ehti pelata peräti 11 vuotta seuran riveissä.

Real Madrid voitti ensimmäisen mestaruutensa neljään vuoteen. Yhteensä joukkue on kerännyt 30 Espanjan mestaruutta.

Pienet mestaruusmahdollisuudet vielä ennen päätöskierrosta omannut Sevilla hävisi oman ottelunsa kotonaan Villarrealille maalein 0-1. Sevilla päätyi sarjassa kolmanneksi ennen neljänneksi sijoittunutta Valenciaa.

Sevilla ja Valencia pelaavat ensi kauden Mestarien liigan karsinnoissa. Real Madrid ja Barcelona etenivät suoraan Mestarien liigan lohkovaiheeseen.