Mainos

Rautatieviraston ylijohtaja pidätetty virasta

Rautatieviraston ylijohtaja Kari Alppivuori on pidätetty virastaan rikosepäilyn vuoksi. Poliisi epäilee hänen pahoinpidelleen alaistaan ja loukanneen tämän kunniaa työpaikallaan viime kuun puolivälissä.

Rautatieviraston virkamies kertoo joutuneensa hakemaan sairauslomaa sen jälkeen, kun Alppivuori kävi häneen käsiksi. Mies teki tapauksesta rikosilmoituksen pääsiäisen jälkeen. Alppivuori kiistää fyysisen kontaktin.

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön Harri Pursiaisen mukaan välikohtauksella on ilmeisesti ollut kuulijoita mutta ei silminnäkijöitä.

Alppivuoren ja alaisen välit ovat Pursiaisen tietojen mukaan olleet jännitteiset jo pitkään. Nyt ministeriö otti kantaa vain yhteen kahnaukseen.

- Joudutaan varmaan vielä miettimään, pitäisikö tutkia tätä laajemmin. Tämä tapaus näytti ainakin siltä, että siinä on ollut työtehtäviin liittyvää sanaharkkaa, hän sanoo.

Pursiaisen mukaan muut alaiset eivät ole valittaneet Alppivuoren toiminnasta.

Ylijohtajan tehtäviä hoitaa Alppivuoren hyllytyksen ajan liikenne- ja viestintäministeriön hallitusneuvos Hannu Pennanen.

Uuden viraston ensimmäinen johtaja

Kansliapäällikkö Pursiainen painottaa, ettei ministeriön hyllytyspäätöksessä oteta kantaa Alppivuoren syyllisyyteen.

- On arvioitu vain, voiko ylijohtaja hoitaa virkaansa tutkinnan aikana, hän sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeriö kuuli Alppivuorta eilen ja päätti hyllytyksestä tiistaiaamuna.

Ratahallintokeskuksesta irrallinen Rautatievirasto perustettiin vuonna 2006. Se vastaa esimerkiksi rautatieliikenteen turvallisuudesta ja junalippujen tarkastuksesta.

Alppivuori valittiin Rautatieviraston ensimmäiseksi ylijohtajaksi viiden vuoden määräajaksi. Hän työskenteli jo Ratahallintokeskuksessa samoin kuin rikosilmoituksen tehnyt virkamies.

Aiemmin Alppivuori on ollut tutkijana VTT:ssä ja Onnettomuustutkintakeskuksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.