Rautatientorin metroasemalla kokoontui äärioikeiston mielenosoittajia – mukana useita kielletyssä uusnatsijärjestössä vaikuttaneita henkilöitä

7:15
Video: Useat mielenosoituskulkueet liikkuvat Helsingissä – näin poliisi valmistautuu

Poliisi valvoo näkyvästi Helsingin keskustassa, kertoo paikalla ollut STT:n toimittaja. Rautatientorin metroasemalla oli puoli neljän paikkeilla iltapäivällä ihmisjoukko, jossa on mukana useita äärioikeistolaisessa PVL:ssä vaikuttaneita henkilöitä. He jatkoivat matkaansa kohti Kansalaistoria, josta Soldiers of Odin -äärioikeistoryhmä oli aloittamassa mielenosoitustaan.

Kansalaistorilla on Lehtikuvan kuvaajan havaintojen mukaan Odin-mielenosoitukseen saapuneita ainakin Virosta ja Ruotsista. Mukana on myös Soldiers of Odin -ryhmien jäseniä Etelä-Suomesta, muun maussa Kotkasta, Kouvolasta, Järvenpäästä ja Mäntsälästä.

Paikalla vaikuttaa STT:n toimittajan mukaan olevan karkeasti arvioiden satakunta mielenosoittajaa. Poliisiautoja on joka puolella aukiota. Poliisi on varustautunut muun maussa kypärin.

Poliisi on valvonut satamia sellaisten ryhmien varalta, jotka mahdollisesti olisivat tulossa ulkomailta itsenäisyyspäivän mielenosoituksiin. Helsingin poliisista kerrotaan, että satamia on valvottu, mutta tähän mennessä ei ketään ole pysäytetty.

Komisario Patrik Karlsson kertoo STT:lle, että satamassa on tehty tarkastuksia, mutta ketään ei ole otettu kiinni eikä poliisi ole takavarikoinut mitään.

Karlssonin mukaan Suomeen ei ole saapunut ainakaan suuria ryhmiä, jotka vaikuttaisivat olevan saapumassa mielenosoituksiin. Kyse on hänen mukaansa lähinnä yksittäisistä henkilöistä.

Helsinki ilman natseja -kulkueen taas on määrä lähteä liikkeelle Narinkkatorilta noin kello 17.30.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja