Rautakallio ei selitellyt Ässien rökäletappiota

Ässien päävalmentajaksi tulleen Pekka Rautakallion avaustaisto SM-liigassa alkoi murheellisesti, kun verivihollinen Lukko voitti reilusti 6-1.

Rautakallio toivoi joukkueeltaan rohkeutta. Sitä nähtiinkin ajoittain, mutta se ei auttanut, kun liike ja osaaminenkin oli Lukkoon verrattuna vaatimatonta.

Avauserän alun ja osittain myös toisen erän ensi minuuteilla Ässillä oli omat saumansa, mutta todelliset maalipaikat jäivät harvoiksi.

Illan hahmoksi nousi kolme maalia viimeistellyt 24-vuotias Teemu Nurmi. Viime kaudella hän pelasi sekä Tapparan ja Bluesin paidassa, ja teki yhteensä kolme maalia. Startti Lukon paidassa oli siis vakuuttava. Paljolti Nurmen saldoon toivat apua myös ketjun taitava keskushyökkääjä Jakob Petruzalek ja Marko Virtala.

Rautakallio ei lähtenyt keksimään väkisin tekosyitä roimaan tappioon.

- Ehkä meillä oli ylilatautumista. Avauserässä meillä oli vielä hyvä syke, mutta jatkossa ei. Lukko pelasi toisessa erässä hyvin erikoistilanteissa. Kolmannessa erässä emme päässeet kunnolla Lukon alueelle. Pelaajilla oli valtava halu tehdä töitä, mutta kun niissä ei onnistuttu, peli meni rikki, Rautakallio harmitteli.

Lukon valmentaja Rauli Urama oli luonnollisesti supertyytyväinen.

- Arvelin, että joukkue olisi ollut jännittynyt, mutta ei. Joukkue pelasi alusta alkaen rennosti. Erikoisen tyytyväinen olen alivoimapelaamiseen, ja kun ylivoimallakin onnistuttiin, ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, Urama totesi.

Ässien maalivahdin Eero Kilpeläisen piikkiin ei tappiota voi laittaa vaikka Miikka Tuomaisen toisen erän 1-3 -osuma menikin hänen piikkiinsä. Puolustajista vain Dan Iliakis onnistui tyydyttävästi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat