Raskaana? Unohda kodin siivoaminen

Kotityöt voivat vaarantaa syntymättömän lapsen terveyden, kertoo uusi tutkimus.

testi:

video:

kuvagaltsu:

Uuden tutkimuksen mukaan tylsät ja itseään toistavat kotityöt saattavat aiheuttaa ennenaikaisen synnytyksen. Liikunta sen sijaan on äidille ja lapselle hyväksi, kertoo Dailymail.co.uk.

Tutkijat haastattelivat noin 12 000 tuoretta äitiä kysellen raskaudenaikaisista liikuntatottumuksista, siis myös siivouksesta. Tutkijat halusivat myös tietää, minkä painoinen kunkin äidin lapsi oli, ja syntyikö tämä etuajassa.

Havaintojen perusteella henkisesti köyhä työ, kuten jokapäiväiset kotityöt, lisäävät jopa kolme viikkoa etuajassa alkavan synnytyksen riskiä 25 prosenttia. Tutkijoiden mukaan tylsät työt saattavat lisätä stressihormonien määrää, joka vaikuttaa synnytyksen alkamiseen. Jätä siis kodin siivoaminen suosiolla muille raskauskuukausien ajaksi!

Tutkimuksessa havaittiin myös, että yövuorossa työskentelevät naiset saavat painavampia lapsia; istumatyöläiset saivat keveitä lapsia. Rankka liikuntaharrastus ei haitannut äitiä tai lasta mitenkään.

Asiantuntijat muistuttavatkin, ettei liikuntaharrastusta tai muita tavanomaisia rutiineja tarvitse lopettaa, mikäli raskaus etenee normaalisti.

MTV3

Lähde: Dailymail.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja