Mainos
Kotimaa

Päivän tärkeimmät uutiset videomuodossa

Katso täältä!

Räsänen vaatii parempaa tiedonkulkua lastensuojelutapauksissa

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) vaatii parempaa tiedonkulkua viranomaisten välille lastensuojelutapauksissa.

Räsäsen mukaan iso ongelma on muun muassa siinä, että poliisin tehtyä ilmoituksen lastensuojeluviranomaisille, poliisi ei saa tietoa siitä, mitä ilmoituksesta on seurannut.

– Meidän pitäisi saada nämä järjestelmät toimimaan sillä tavalla, että tieto myös tehdyistä toimenpiteistä tai siitä, jos on jätetty tekemättä toimenpiteitä, tulisi viranomaisille, jotka ovat siihen huoleen heränneet, Räsänen sanoo.

Asia nousi keskusteluun tällä viikolla, kun oikeudessa käsiteltiin 8-vuotiaan helsinkiläistytön surmaa. Tytöstä oli tehty useita lastensuojeluilmoituksia ja hän oli ollut huostaan otettuna. 8-vuotias palautettiin isän luo noin pari kuukautta ennen kuolemaa.

Räsäsen mukaan sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmä käsittelee viranomaisten tiedonkulkuongelmia alkavalla viikolla samassa yhteydessä perhesurmaraportin käsittelyn kanssa.

– Kyllä tämä on ilman muuta tärkein asia, mikä nostetaan esille. Viranomaisten yhteistyö täytyy saada kulkemaan. Täytyy katsoa, onko jotain lainsäädännöllisiä esteitä, joita sieltä täytyy poistaa vai onko kysymys käytännöistä ja koulutuksesta, Räsänen summaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja