Mainos

Raportti Nuuksiosta: Täältä Nela Utkinaa nyt etsitään

MTV Uutiset vieraili järvellä, jossa poliisi aikoo jatkaa kadonneen Nela Utkinan etsintöjä.

Pitkä Saarijärvi on pieni tummavetinen järvi Nuuksion kansallispuistossa. Siinä ei vastoin nimeään ole ainuttakaan saarta.

Järvi ei ole merkityn reitin varrella, vaan sinne päästäkseen on kuljettava sivuun noin vartin patikkamatkan verran. Haukkalammen suositulta retkeilykeskukselta patikoitavaa kertyy noin puoli tuntia, Kattilan linja-autopysäkiltä matka on pidempi.

Normaalisti järvelle eksyy harvakseltaan retkeilijöitä. Tänään paikalla on kuitenkin paljon väkeä. Nela Utkinan mysteeri on saanut retkeilijät suuntaamaan Länsi-Nuuksioon. 

Espoolainen Pertti Illman on saapunut järvelle tuttavansa kanssa. Hänelle maasto on tuttua.

– Tämän kokoisia pieniä järviä ja lampia täällä Länsi-Nuuksiossa on paljon. Tämä on kuitenkin ihan musta järvi. Se, että pinnan alla on joku eikä sitä tähän näe, on mahdollista.

Myös Haukkalammella retkeilevä Reijo Juurinen Veikkolasta kertoo, että tapaus puhuttaa paikallisia. Hän arvelee, että tapaturmaan joutuminen ja katoaminen on aina mahdollista, kun liikkuu merkityn reitin ulkopuolella.

– Tämä maasto on mielestäni kuitenkin helppoa kulkea. Maastoesteitä ei ole liikkumiselle. Kallioisella itärannalla on polku. Toinen puoli on hieman soisempaa ja siellä kai liikkuvat vain kalamiehet.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.