Mainos

Raportti: Breivikillä ja Suomen kouluampujilla paljon yhtäläisyyksiä

Norjan joukkosurmista kootussa tutkimusraportissa myös Suomi ja Suomen joukkosurmat ovat esillä. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Raportti julkaistiin eilen. Iltalehti kertoo, että raportissa katsotaan ampumatragediat tyypillisiksi juuri suomalaiselle yhteiskunnalle. Anders Behring Breivikillä ja Suomen kouluampujilla on paljon yhtäläisyyksiä.

Esimerkiksi kaikissa näissä tapauksissa syrjäytyneet nuoret ovat saaneet tukea näkemyksilleen internetissä. He ovat myös saaneet haltuunsa aseita helposti, ilman sen suurempaa kontaktia muihin ihmisiin.

Raportissa etsitään ehkäisykeinoja

Iltalehden mukaan ryhmä on miettinyt raportissa myös sitä, miten Norjassa saataisiin estettyä tilanne, jossa joku haluaa tappaa ihmisiä kuten Breivik. Tähän on yritetty etsiä vastausta Suomesta.

Yhdeksi joukkosurmien ehkäisykeinoksi raportti tarjoaa Suomessa nykyisin käytössä olevaa tapaa, jossa koulu-uhkauksista voi ilmoittaa internetissä.

Raportti esittää myös, että nuorten miesten syrjäytyminen pitäisi estää mahdollisimman ajoissa. Joukkosurmien estämiseksi selvitysryhmä esittää myös puoliautomaattiaseiden kieltämistä kokonaan.

Raportin kouluampumisia käsittelevästä osuudesta kertoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3 - Iltalehti - STT - TT - NTB - Verdens gang )

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.