Ranskattaret ikääntyvät kauniimmin – varasta seitsemän vinkkiä!

Ranskattaret eivät liho -kirjallaan kohauttanut Mireille Guiliano kertoo uudessa opuksessaan, miksi ranskalaisnaiset myös ikääntyvät muita elegantimmin.


67-vuotias Mireille Guiliano jakaa kirjassaan French Women Don't Get Facelifts (Ranskattaret eivät hanki kasvojenkohotuksia) neuvoja tyylikkääseen ja kauniiseen ikääntymiseen.


Parade.comin haastattelussa Guiliano paljastaa seitsemän edullista ja yksinkertaista vinkkiä, joiden avulla sinäkin voit vain kaunistua iän myötä.


1. Käytä kevyempää meikkiä


Älä yritä pukeutua kuin tyttäresi tai samalla tavalla kuin nuoruudessasi, Guiliano neuvoo. Suhtaudu ikääntymiseesi positiivisesti. Peitä käsivartesi, luovu bikineistä ja vaihda meikkisi kevyempään. Paksu kerros pakkelia ei kaunista ketään, vaan pikemminkin kiinnittää huomion ryppyihin. Guiliano kehottaa myös luopumaan punaisesta huulipunasta.


2. Syö iho nuorekkaaksi


Guilianon mukaan vanhemmiten emme voi syödä ja juoda samaan tapaan kuin nuorempina, sillä elimistö ei enää reagoi samalla tapaa. Hän kehottaa herkuttelemaan vain silloin tällöin, valmistamaan yksinkertaisia, kasvispainotteisia ruokia ja suosimaan erityisesti vihreitä vihanneksiä ja jyviä. Suolan ja rasvan voi korvata yrteillä ja mausteillä. Guiliano vinkkaa syömään keittoja ja hedelmiä, ja nauttimaan myös ostereista, hunajasta ja tummasta suklaasta.


3. Pese kasvosi


Tärkein ja perustavin ihonhoitorutiini on kasvojen pesu. Guiliano kehottaa huolehtimaan tunnollisesti kasvojen puhtaudesta ja ihon kosteutuksesta. Kalliisiin voiteisiin ei hänen mielestään tarvitse tuhlata, vaan edullisetkin rasvat ja öljyt riittävät.


4. Hanki hyvä kampaus


Pitämällä huolta hiuksistasi voit karistaa vuosia ulkonäöstäsi ja mielestäsi. Ikääntyminen näkyy hiuksissa, joten huolehdi, että hiuksissasi on sinua pukeva leikkaus. Guilianon mukaan säännöllinen kampaajalla käynti on omiaan pitämään ulkonäkösi nuorekkaana, ja myös kampauksesta saadut kehut kohottavat itsetuntoa kummasti.


5. Naura ja kävele enemmän


Moni kavahtaa liikuntaa, mutta vartin kävely päivittäin tekee hyvää jokaiselle. Guiliano kehottaa luopumaan tekosyistä ja sisällyttämään liikuntaa arkeen. Suosi portaita, tee kotiaskareita ja mahdollisuuksiesi mukaan käy vaikkapa uimassa ja pyöräilemässä kävelylenkkien ohella. Tanssiminen pitää nuorekkaana, ja samoin nauraminen. Nauraminen piristää myös mielialaa, Guiliano muistuttaa.


6. Juo vettä


Guilianon mukaan vesi on edullisin antiage-tuote ja lääke, jota on vaikea ottaa liika. Hän itse juo lasillisen vettä aina ennen nukkumaan menoa ja ensimmäisenä aamulla noustessa, ja jatkaa veden lipittelyä pitkin päivää. Vesi tekee hyvää niin iholle, aineenvaihdunnalle kuin nivelillekin.


7. Nuku enemmän


Älä aliarvioi unen voimaa - nukkuminen tekee ihmeitä iholle, hiuksille ja mielialalle. Guilianon mukaan kahdeksan tunnin yöunien tulisi olla normi, ja ranskalaiset nauttivat peräti yhdeksän tunnin unista. Erityisesti iän myötä uni tulisi asettaa etusijalle. Guiliano kehottaa pyhittämään makuuhuoneen nukkumiselle työasioiden sijaan ja sijoittamaan hyvään patjaan ja tyynyihin.


Lähde Parade.com

Lue myös:

    Uusimmat