Ranskalainen paahtoleipä 15.9.2001

Toim. Sari-Leena Heilanen

Leipäviikon kunniaksi voit tarjota joko aamiaisella tai iltapalana maukkaita ranskalaisia paahtoleipiä. Niitä voit valmistaa yhtä hyvin vaaleasta- tai rouheisesta paahtoleivästä.

Ranskalainen paahtoleipä

(kahdella täytteellä)

Makeat leivät:

8 siivua paahtoleipää
100 g maustamatonta tuorejuustoa
4-6 rkl mansikkahilloa
1 dl rasvatonta munaa tai 2 kanamunaa
2 dl maitoa
1 tl vanilijasokeria
1/4 tl kanelia
margariinia paistamiseen

Levitä jokaiselle leipäsiivulle tuorejuustoa ja mansikkahilloa. Aseta kaksi leipäviipaletta vastakkain.Laita munat, maito, vanilijasokeri ja kaneli laakeaan kulhoon. Sekoita hyvin esim. haarukalla.Sulata margariini paistinpannulla. Margariini sulaessa pistinpannulla upota jokainen leipä munaseokseen kunnes se on kauttaaltaan kostea. Aseta leivät pannulle ja paista molemmilta puolilta kunnes leipä on saanut kauniin ruskean pinnan. Tarjoa kuumana ja kaada päälle vielä vaahterasiirappia makua antamaan.

Suolaiset leivät:

8 siivua paahtoleipää
100g maustamatonta tuorejuustoa
4 siivua kalkkuna -tai kinkkuleikkelettä
1 dl rasvatonta munaa tai 2 kanamunaa
2 dl maitoa
margariinia paistamiseen
Levitä jokaiselle leipäsiivulle tuorejuustoa ja yksi leikkelesiivu. Aseta kaksi leipäviipaletta vastakkain.Sekoita munat ja maito keskenään laakeassa astiassa. Sulata margariinia paistinpannulla ja upota leivät munaseokseen. Paista kauttaaltaan kosteat leivät pannulla niin että ne saavat kauniin ruskean pinnan. Tarjoa leivät heti lämpiminä. Lämpimien leipien kanssa sopii hyvin pirteän makuinen tuoremehu tai kupillinen teetä tai kahvia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja