Rankkasateet ovat katkaisseet metroliikenteen, häiriöt voivat jatkua jopa yöhön saakka – HSL kommentoi katastrofaalista tilannetta: "Tämä on ollut poikkeuksellinen aamu"

3:28

STT:n mukaan metroliikenne on kokonaan poikki Helsingin keskustassa vesivuodon takia Helsingin yliopiston ja Ruoholahden asemien välillä. Helsingin seudun liikenteestä (HSL) arvioidaan, että katko voi kestää puoleen yöhön asti.

Myös raitioliikenteessä on ollut joitain häiriöitä.

– Tämä on ollut poikkeuksellinen aamu, siinä suhteessa, että näin suuria häiriöitä ei vuodessa kovin montaa ole, HSL:n ryhmäpäällikkö Ville Uusi-Rauva sanoo.

Metroliikenne on Uusi-Rauvan mukaan kärsinyt eniten. Ensin rautatientorilla tuli vedet raiteille, mikä tarkoitti sitä, että se ajettiin pysähtymättä.

– Nyt ongelma on laajentunut sillä tavalla, että Kamppi ja Rautatientori ovat täysin ilman metropalvelua, Uusi-Rauva sanoo.

HSL varautuu illan rankkasateisiin

Aamupäivällä raitioliikenteessä oli ajoittain ongelmia suuren vesimäärän vuoksi, mutta niistä ollaan Uusi-Rauvan mukaan tälle hetkellä toipumassa.

Illaksi on luvattu aamuakin rankempia sateita pääkaupunkiseudulle, kuin mitä aamulla oli. HSL varautuu iltaan korvaavilla bussivuoroilla.

– Lähtökohtaisesti pyrimme tekemään skenaariotarkasteluja, että missä ongelmia voisi olla. Raideliikenteen osalta, mikäli katkoksia tulee, niin pyrimme saamaan bussiliikennettä korvaamaan katkoskohtaa, Uusi-Rauva sanoo.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja