Mainos

Rajut nuorisomellakat Tanskassa - katso video

Mellakoijat sytyttivät mm. suuria nuotioita ympäri kaupunkia ja rikkoivat ikkunoita. Kaupunkilaiset olivat kaaoksen keskellä vihaisia ja surullisia.

Kööpenhaminan viimeöinen mellakointi laantui poliisin mukaan aamuun mennessä. Poliisi joutui käyttämään kyynelkaasua satojen mellakoijien taltuttamiseksi.

Levottomuudet alkoivat eilen illalla mielenosoituksena, joka oli järjestetty Nörrebron nuorisotalon purkamisen puolivuotispäivänä. Puolenyön jälkeen mielenosoitus kääntyi mellakoinniksi, kun nelisensataa nuorta sulki Nörrebro-kadun.

Kadulle sytytettiin suuria nuotioita, ja useiden liikkeiden ikkunoita rikottiin. Liikkeistä haettiin poltettavaa tavaraa nuotioihin.

- Ei se ole mikään mielenosoitus, vaan mellakka. Nörrebro palaa, kertoi Mads Firlings Kööpenhaminan poliisipäivystyksestä.

Firlingsin mukaan poliisi teki kyynelkaasurynnäkön, koska palokunta pelkäsi tulen leviävän alueen rakennuksiin. Mellakoijat siirtyivät uusiin paikkoihin ja sytyttivät lisää nuotioita. Eräässä poliisibussissa laukesi vahingossa kyynelkaasukranaatti, ja poliisit joutuivat lähtemään bussista. Paikalle tulleet nuoret sytyttivät bussin tuleen.

"Missä ovat vanhemmat?"

Kaupunkilaiset olivat järkyttyneitä päivän valjettua.

- Tulin vihaiseksi ja surulliseksi, koska tämä on niin tuhoavaa. Tämä kaupunki on ollut vallattuna jo niin pitkään. Tunnen olevani panttivankina joidenkin muiden valtataistelussa, huokasi kaaosta katsellut Lisbeth Frölunde.

Anders Kristiansen puolestaan ihmetteli mellakoijien nuorta ikää.

- Kaikista järkyttävintä tässä on se, että kyse on lapsista. He eivät ole edes 15-16 -vuotiaita. Ihmettelen vain, missä vanhemmat ovat.

Maaliskuun alussa Nörrebrossa oli laajoja nuorten mielenosoituksia ja mellakoita, kun poliisi tyhjensi Nörrebron kaupunginosassa olevan nuorisotalon. Satoja ihmisiä pidätettiin. Talo purettiin myöhemmin.

(MTV3-STT-RITZAU-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.