Mainos

Rajujen yt-neuvotteluiden vuosi – katso suurimmat irtisanomiset

Suomessa on kuluneen vuoden aikana irtisanottu jo enemmän ihmisiä kuin koko viime vuonna. Nyt elokuun loppuun mennessä työnsä on menettänyt ainakin 12 000 ihmistä, kun koko viime vuonna työpaikka lähti alta 10 600 ihmiseltä.

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK on kerännyt irtisanomislukuja julkisista lähteistä, joten ne ovat puutteelliset. Todellisuudessa irtisanottuja on paljon enemmän.

MTV3 listasi muutamia julkisuudessa olleita, suurimpia irtisanomisia:

Nokian ennätyspotkut

antaa lähtöpassit 3700 työntekijälleen. Yhtiö ilmoitti muun muassa sulkevansa Salon tehtaan ja samalla vähentävänsä 850 työpaikkaa. Maailmanlaajuisesti yhtiö vähentää 10 000 työpaikkaa. SAK:n mukaan kyseessä on nähtävästi Suomen ennätys irtisanomisissa.

Armeijasta ulos yli tuhat

Myös on tänä vuonna ilmoittanut irtisanomisista. Puolustusvoimien oma väki vähenee vuoteen 2015 mennessä 2100 henkilöllä. Irtisanomisuhan alla on noin 1200. Vähennysmäärästä 500 on sotilaita.

Finnair yt-neuvottelujen pyörteessä

Lentoyhtiö aikoo vähentää matkustamohenkilöstöstään noin sata työntekijää. Mahdolliset irtisanomiset toteutuvat aikaisintaan vuoden 2014 alussa, jolloin matkustamohenkilökunnan irtisanomissuoja päättyy.

Paperiteollisuudessa suuria vähennystarpeita

ilmoitti eilen aloittavansa yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä ja lomautuksista. Neuvottelut koskevat yhteensä lähes 4 100:tta Metson Suomen-yksiköissä toimivaa, paperiteollisuutta palvelevaa henkilöä. Arvioitu vähentämistarve on 630 henkilöä, joista noin 150 henkilön tehtäviä suunnitellaan ulkoistettaviksi.

ilmoitti yt-neuvotteluista huhtikuussa. Metsäyhtiö saattaa sulkea Kajaanin sahan sekä Heinolan ja Aureskosken jatkojalostustehtaat tämän vuoden loppuun mennessä. Yhtiö kertoo aloittavansa kyseisillä paikkakunnilla yt-neuvottelut, jotka koskevat 275:tä henkilöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.