Räikkösen paalupaikalla valtava merkitys – "Se oli vahvistus"

Sunnuntaina ajettavaan Monacon F1-osakilpailuun lähdetään suomalaisittain herkullisista asetelmista, kun Ferrarin Kimi Räikkönen starttaa paalupaikalta ja Mercedeksen Valtteri Bottas kolmosruudusta.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Monacon GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Räikkönen nappasi lauantaina ensimmäisen paalupaikkansa yhdeksään vuoteen. Kärkipaikasta käytiin kova kamppailu, sillä Räikkönen peittosi tallikaverinsa Sebastian Vettelin vain 43 tuhannesosasekunnin erolla, ja Bottas puolestaan jäi Vettelistä vaivaiset kaksi tuhannesosaa.

- Hieno asia, että Kimi lähtee paalulta. Ja totta kai molemmilla suomalaisilla kuskeilla on mahdollisuudet voittoon, C Moren F1-asiantuntija Toni Vilander ennakoi Paalupaikka-ohjelmassa.

Vilanderin mukaan Räikkösen paalupaikka tuli tärkeään paikkaan.

- Sillä on hirveä henkinen merkitys. Se oli vahvistus sille, että vauhtia on edelleen. Kimi on tällä hetkellä vanhin kuski gridillä, ja sillä, että ajaa paalupaikalle, on tosi iso merkitys, Vilander alleviivasi.

Vilander antoi myös arvionsa Räikkösen paalupaikkakierroksesta.

- Se ei ollut täydellinen. Siinä oli muutamia paikkoja, joissa Kimillä tuli pieni korjausliike mutkan ulostulossa. Pari kertaa linjakaan ei ollut ihan optimi, joten siinä olisi voinut olla kymmenyksen tai kahden parannus mielestäni mahdollinen.

Katso Paalupaikka-ohjelma kokonaisuudessaan jutun yläpuolella olevalta videolta. Ohjelmassa muistellaan mm. Keijo "Keke" Rosbergin voittoa Monacossa vuonna 1983.

Lue myös:

    Uusimmat