Räikkönen: Paska lähtö ja kaameat ensimmäiset mutkat pilasivat paljon

Kimi Räikkönen sanoi Bahrainin kisan jälkeen että surkea alku piilotti hänen ja auton todellisen iskukyvyn.

Räikkönen ajoi kisassa neljänneksi. Hän lähti liikkeelle viidennestä ruudusta, mutta Max Verstappen ja Felipe Massa pääsivät heti alussa hänen edelleen.

– Auto toimi aika mukavasti ja odotinkin sitä. Minulla ei ole pahemmin valitettavaa siitä, Räikkönen totesi Autosportin mukaan.

– Minulla oli paska lähtö ja kaameat ensimmäiset mutkat sen takia. Sen jälkeen olin hippana. Kisassa tapahtui tavallaan paljon hyvää, mutta lopputulos on pettymys, ainakin minun kirjoissani. Kokonaistunne on paljon parempi ja minusta tuntuu, että pystyn olemaan nopea, eikä startti auttanut, Räikkönen sanoi.

Suomalainen jäi Massan taakse jumiin, mutta pääsi kahdeksannella kierroksella edelle. Sitten radalle tuli turva-auto ja renkaidenvaihdon aikana Räikkönen jäi uudelleen Williams-kuskin taakse.

– Pääsin ensin melko helposti hänen ohitseen. Sitten oli huonoa onnea turva-auton suhteen ja menetin sijoituksen takaisin hänelle. Hän tuntui olevan todella nopea tietyissä paikoissa ja jo ensimmäisellä kerralla ohittaminen oli hankalaa. Toisella kerralla se oli vielä vaikeampaa. Lopulta pääsin ohi, mutta siinä meni aikaa, Williams on aina hyvä suorilla, Räikkönen selvitti.

Räikkösellä on kauden kolmesta kisasta kaksi nelossijaa ja Kiinassa hän oli viides. MM-pisteissä Räikkönen on neljäs 34 pisteellään. Edellä ovat Sebastian Vettel (68), Lewis Hamilton (61) ja Valtteri Bottas (38). Kärkikolmikon järjestys oli tismalleen sama eilisessä kisassa.


Lue myös:

    Uusimmat