Letut ovat mainiota ruokaa kesällä, eritoten mökillä. Voit valmistaa nämä perinteisesti lettupannulla tai muurinpohjapannulla. Erikoisvehnäjauhoista voi puolet korvata Ohrajauhoilla, näin saat viljaisamman maun lettuihin.
8 isoa tai 16 pientä
4 dl maitoa
200 g maitorahkaa
2 omega-3 munaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl Myllyn Paras Kauralesettä
2 1/2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
50 g sulaa kasvimargariinia
2
tl (vaahtera)siirappia tai vaaleaa siirappia
1/2 tl vaniljasokeria
Vatkaa kaikki ainekset kierrevatkaimella tasaiseksi taikinaksi ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Anna taikinan turvota 1/2 tuntia ennen paistamista.
Kuumenna paistin- tai lettupannu. Paista letut vähässä rasvassa kauniin ruskeiksi. Tarjoile rahkan tai vaniljakastikkeen sekä tuoreiden marjojen tai marjahillon kanssa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy