Rahkaletut

Letut ovat mainiota ruokaa kesällä, eritoten mökillä. Voit valmistaa nämä perinteisesti lettupannulla tai muurinpohjapannulla. Erikoisvehnäjauhoista voi puolet korvata Ohrajauhoilla, näin saat viljaisamman maun lettuihin.

8 isoa tai 16 pientä

4 dl maitoa
200 g maitorahkaa
2 omega-3 munaa
1/2 tl suolaa
1/2 dl Myllyn Paras Kauralesettä
2 1/2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
50 g sulaa kasvimargariinia
2 tl (vaahtera)siirappia tai vaaleaa siirappia
1/2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kaikki ainekset kierrevatkaimella tasaiseksi taikinaksi ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Anna taikinan turvota 1/2 tuntia ennen paistamista.

Kuumenna paistin- tai lettupannu. Paista letut vähässä rasvassa kauniin ruskeiksi. Tarjoile rahkan tai vaniljakastikkeen sekä tuoreiden marjojen tai marjahillon kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat