Mainos

Pysyvä vapaa pääsy Helsingin kaupunginmuseon museoihin

Helsingin kaupunginmuseon kaikkiin museoihin ja näyttelyihin on pysyvästi vapaa pääsy 2.1.2008 alkaen.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti marraskuussa kaupungin budjetin hyväksymisen yhteydessä poistaa pääsymaksut Helsingin kaupunginmuseon kaikista museoista. Näin tieto Helsingin historiasta halutaan saada mahdollisimman monen saavutettavaksi.

Helsinkiläiset ja kaupungissa vierailevat voivat saada tietoa ja huvia Helsingin historiasta ja kulttuuriperinnöstä maksutta kaikkiaan kymmenessä museossa.

Maailmalla maksuttomuus on muun muassa Ison-Britannian suurten kansallisten museoiden perinne. Ruotsissa valtion museoiden maksuttomuutta kokeiltiin 2005-2006 vakuuttavin tuloksin: monien museoiden kävijämäärät kasvoivat 150 % ja aivan uudenlaiset kävijäryhmät löysivät tiensä museoon. Kokeilun päätyttyä valtion museoissa Tukholman kaupunginmuseo on pitänyt suositun vapaan pääsyn.

Myös Helsingin kaupunginmuseossa toivotaan, että pysyvä vapaa pääsy madaltaisi museon kynnystä ja toisi runsaasti uusia kävijöitä ja toistuvia museovierailuja.

Heti 2.1.2008 ilmaiseksi pääsee tutustumaan kaupunginmuseon päärakennuksen Sofiankatu 4:n Horisontissa Helsinki -näyttelyyn ja sen ohessa esitettäviin Helsinki-filmeihin.

Vapaa pääsy on myös Sederholmin taloon, Hakasalmen huvilaan, Tuomarinkylän museoon ja Lastenmuseoon. Ruiskumestarin talo sulkeutuu jouluajan jälkeen 6.1.2008 odottamaan kesää.

Koulumuseossa voi käydä viikonloppuisin toukokuuhun asti, Voimalamuseoon ja Raitioliikennemuseoon pääsyä pitää odottaa kesään ja remontin kourissa olevaa Työväenasuntomuseota kevääseen 2009. Sofiankadun Katumuseo ja Verkkomuseo internetissä ovat aina auki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.