Mainos

Puolalaiset telakkatyöntekijät hakevat jättikorvauksia työsyrjinnästä

Turun telakalla toiminutta euralaisyritystä epäillään noin 40 puolalaisen työntekijän kiskonnan tapaisesta työsyrjinnästä. Syyttäjä Mervi Virtanen aikoo nostaa asiasta syytteen kuukauden sisällä.

– Lähes kaikilla työntekijöillä on aikamoiset korvausvaatimukset. Heille ei ole maksettu ylityökorvauksia, eikä korvauksia sunnuntaitöistä. Töitä on teetetty yli sallitun työ- ja tuntimäärän. Nettopalkka ei ole kuitenkaan huomattavasti poikennut työehtosopimuksesta, Virtanen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa haettavat korvausmäärät nousevat kymmeniin tuhansiin euroihin.

– Esitutkinnassa ei ole tarkkaan pystytty selvittämään sitä, mikä se määrä on, mutta kymmenistä tuhansista puhutaan. Summa on varsinkin puolalaisille työntekijöille iso, koska heillä on tietysti eri palkkataso ja elintaso.

Virtasen mukaan euralaisyritys kiistää syrjinnän.

Puolalaiset poistuneet Suomesta

Syyttäjän näkemyksen mukaan lähes kaikki puolalaiset työntekijät ovat palanneet takaisin kotimaahansa. Syyttäjä uumoilee oikeusprosessista pitkää.

– Koska tässä käsitellään puolalaisia työntekijöitä, tässä on hirveä määrä asiakirjoja käännettävä Puolan kielelle. Se on sitten pitkä prosessi, kun heidät saadaan Puolasta tänne, Virtanen kertoo.

Satakunnan poliisi sai esitutkinnan loppuun vuodenvaihteessa. Lounais-Suomen aluehallintovirasto antoi asiasta oman lausuntonsa 16. helmikuuta, jonka jälkeen asia siirtyi syyttäjän syyteharkintaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.