Pääsiäisen suosikkiviini on edelleen punaviini, kertoo myymäläpäällikkö Timo Susi Helsingin Arkadian Alkosta.
– Lammas lienee tyypillisin pääsiäisruoka, ja sen seurana tyypillisin valinta on punaviini. Ehkä sellainen aromikkaampi viini, arvioi Susi.
Myös valkoviini sopii lampaan kanssa.
– Kunhan huolehtii, että valkoviini on riittävän täyteläinen ja aromikas. Pasha-jälkiruuan kanssa makeat viinit toimivat hyvin, sanoo Susi.
Pohjois-Suomessa punaviiniä ostetaan pääsiäisenä myös riistaruokien kyytipojaksi, kertoo Riitta Harju Sodankylän Alkosta.
– Pohjoisessa ei syödä pelkästään lammasta, vaan laitetaan myös riistaruokia. Hirveä ja poroa syödään monessa taloudessa, sanoo myymäläpäällikkö Harju.
Timo Suden mukaan myös kuohuviinejä käytetään yhä yleisemmin ruokajuomana.
– Se on selkeä trendi, että samppanjaa juodaan läpi aterian, ja makeitten jälkiruokien kanssa juodaan kuivia samppanjoita.
(MTV3 )