Mainos

Punaisen Ristin varastojen pommitukset eivät ehkä vahinkoja

Amerikkalaisen Washington Post lehden mukaan Punaisen Ristin varastojen joutuminen Afganistanissa pommitusten kohteiksi ei ehkä olekaan tapahtunut vahingossa. Suomen Punainen Risti pitää erittäin huolestuttavana, jos jo muutoinkin äärirajoilla työskentelevää avustustoimintaa vaikeutetaan pommituksilla entisestään.

Ensimmäisen kerran amerikkalaiskoneet pommittivat Punaisen Ristin varastoja 16:sta lokakuuta. Seuraava isku tuli yhdeksän päivää myöhemmin.

Suomen Punaisen Ristin pääsihteerin Markku Niskalan mukaan Yhdysvalloille on toimitettu tarkat tiedot Punaisen Ristin varastojen sijaintipaikoista ainakin kahteenkin eri otteeseen.

-Siitä huolimatta kyseessä voi olla myös vahinko, mutta mitä useammin tätä tapahtuu niin sitä suurempi on tietysti epäilys siitä, että kysymys on ehkä jostain muunlaisesta tulkintaongelmasta, Niskala sanoo.

Washington Post: Varastojen pelätään joutuvan Talebaneille

Amerikkalainen Washington Post kirjoittaa tänään sotilaslähteisiin viitaten, että Punaisen Ristin varastoja pommitetaan, koska niissä olevien tarvikkeiden pelätään päätyvän Talebanien käsiin.

- Me olemme jatkuvasti muistuttaneet molempia eri osapuolia siitä, että kansainväliset sopimukset velvoittavat heitä ja että Punainen risti valvoo näitä sopimuksia, Niskala kertoo.

Tilanne avustustoiminnan osalta on jo muutoinkin katastrofin partaalla.

- Avustustoimintaa suoritetaan erittäin vaikeissa olosuhteissa. Meidän kansainvälinen komiteamme vastaa työstä Afganistanin sisällä. Heillä on tuhat työntekijää, kaikki paikallisia. Ja me saamme säännöllisen raportoinnin, mutta tietyistä asioista ei voida saada raportointitietoja eikä halutakkaan saada ettei vaarannettaisi näiden ihmisten omaa henkeä. Ja tämä ehkä osoittaa sitä, kuinka äärirajoilla tätä työtä tehdään, Niskala toteaa.

Pääsihteeri Niskalan mukaan Punainen Risti on kuitenkin pystynyt täyttämään nämä varastot sekä ruuan että lääkintätarvikkeiden suhteen.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 05.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.