Pullapitkoa ja puolukkapiirakkaa ja kasvispannu 1.9.1999

Valmista pullataikina jauhopussin kyljessä olevan ohjeen mukaan.

Huom. älä lisää kaikkia jauhoja yhtäaikaa, ettei taikinasta tule liian tiivistä ja pullista kovia. Jos taikina vaikuttaa kohoamisen jälkeen liian löysältä, lisää jauhoja samalla kun vaivaat taikinasta ilman pois pöydällä.

Puolen litran taikinasta tulee 3 pientä pitkoa (n. 12 cm) ja 12 polukkapiirakkaa.
Palmikoi pitkot kolmella tai neljällä säikeellä, anna kohota, voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelia, pähkinää ja/tai sokeria. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Survo 1/2 l puolukoita ja mausta 1/2 dl:lla sokeria. Sekoita joukkoon n. 1 rkl peruna- tai maissijauhoja estämään mehun valumisen tai käytä hillosokeria, joka ajaa saman asian.
Pyöritä taikinasta pikkupullia ja anna niiden kohota leivinliinan alla. Paina kohonneen pullan keskusta litteäksi esim. lasilla.
Voitele reunat ja lusikoi puolukkasurvos koloon. Paista 225 asteessa 10-12 min.

Pasin kasvispannu


3-4 tomaattia
1 purjo tai sipuli
2 porkkanaa
1/2-1 kyssäkaalia
1 paprika tai 1/2 kesäkurpitsa
suolaa, mustapippuria
tilkka öljyä

Leikkaa kasvikset suikaleiksi tai kuutioiksi. Lorauta pannulle tilkka öljyä. Lisää tomaattikuutiot ja hetken kuluttua muut kasvikset. Kypsennä juuri ja kuuri pehmeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat