Mainos

Puhelin ei lyö itseään läpi musiikin lataamisessa

Yhä useammalla puhelimella voi ladata ja soittaa musiikkia, mutta vain vähemmistö käyttäjistä hyödyntää tätä mahdollisuutta.

Tutkimuslaitos ComScoren kyselyn mukaan vain kaksi prosenttia käyttäjistä on ladannut puhelimeensa musiikkia tänä vuonna. Vajaa neljännes käyttäjistä on ladannut musiikkia puhelimeensa, mutta valtaosa vain siirtää kappaleita tietokoneeltaan.

Muu käyttö on selvästi yleisempää. Kyselyyn vastanneista neljä viidestä lähetti puhelimellaan tekstareita, kolmasosa pelasi pelejä ja neljäsosa surffasi netissä.

Ruotsalainen musiikkipalvelu Spotify pyrkii laajentamaan käyttäjäkuntaansa ja on alentanut palvelunsa hintaa.

Nokia puolestaan markkinoi Comes With Music -palveluaan, joka sallii tiettyjen puhelinmallien ostajien ladata musiikkia rajattomasti kuuden miljoonan kappaleen arkistosta vuoden ajan. Musiikin voi säilyttää jälkeenpäin. Yhtiö ei kerro, kuinka paljon palvelulla on käyttäjiä.

Spotify avasi ovensa

Spotify on kertomansa mukaan kerännyt seitsemän miljoonaa käyttäjää. Palvelu on ilmainen, jos suostuu kuuntelemaan musiikin lomassa mainoksia. Maksullisessa palvelussa välttää mainokset ja saa musiikin paremmalla äänenlaadulla.

Tähän asti palvelu on toiminut Suomessa ja useimmissa muissa Euroopan maissa niin, että ilmaispalvelun saadakseen on pitänyt hankkia kaverilta tai muualta netistä kutsu. Kutsut ovat olleet haluttua tavaraa ja kaupankäynti vilkasta.

Nyt pakollisista kutsuista luovutaan ja Spotify tarjoaa kaikille avointa Spotify Open -palvelua, jossa voi ilmaiseksi kuunnella 20 tuntia musiikkia kuukaudessa. Seassa on mainoksia. Vanhat ilmaisversion käyttäjät voivat säilyttää nykyiset ehdot ja kuunnella mainosten lomassa rajattomasti musiikkia.

Palvelun maksullinen ja mainoksista vapaa versio on päätynyt alennusmyyntiin. Hinta putoaa 9,99 eurosta 4,99 euroon kuukaudessa. Kallein Premium-palvelu maksaa edelleen 9,99 euroa, mutta täkynä on mahdollisuus kuunnella musiikkia myös puhelimella ja ilman nettiyhteyttä.

Uudet tarjoukset ovat herättäneet niin suurta kiinnostusta, että Spotifyn nettisivut ovat viime aikoina olleet usein jumissa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.