Mainos

Puheet palomieslakon ympärillä kiihtyvät

Keskustelu jo kaksi kuukautta kestäneen palomieslakon ympärillä kiihtyy. Helsingin Sanomat kertoi tänään uutisessaan, että lakkoa oltaisiin lopettelemassa kulisseissa ja että kummankin osapuolen pääneuvottelijat olisi ilmeisesti siirretty syrjään.

Palomiesliitto olisi lehden tietojen mukaan saamassa läpi oman sopimusoikeuden eli yhden keskeisistä vaatimuksistaan. Kunnallinen työmarkkinalaitos kiisti tänään yksiselitteisesti tiedot sopimusoikeudesta. Työmarkkinalaitos ei hyväksy paloalalle itsenäistä sopimusoikeutta.

-Itsenäisten sopimusoikeuksien antaminen vajaan 3 000 henkilön ryhmälle merkitsisi kunnallisen pääsopimuksen rikkomista ja noin 400 000 palkansaajaa koskevan toimivan neuvottelujärjestelmän hajottamista, korostettiin Kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan varsinaisia neuvotteluja työntekijäpuolella kävisi nyt erityisteknisten liiton Setelin konsultti Jorma Reini. Työnantajapuolella mukana olisi kuntatyönantajien neuvottelupäällikkö Heikki Saipio. Myös Helsingin pelastuskomentajan Kari Lehtokankaan kerrottiin olleen mukana neuvotteluissa.

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen mukaan väitteet kuntatyönantajan pääneuvottelijoiden syrjäyttämisestä ja työmarkkinalaitoksen johdon erimielisyyksistä ovat perättömiä. Sovitteluja palolakon lopettamisesta ei ole ollut pariin viikkoon. Myös Lehtokangas kiisti tiedot hänen osallistumisestaan neuvotteluihin. Hän korosti, että väite on perätön.

Helsingin Sanomat kertoi lakkoneuvottelujen rassanneen osapuolia niin, että Setelin puheenjohtaja Heikki Santala ja kuntatyönantajien pääneuvottelija Pentti Hakola olisi ilmeisesti siirretty kaikessa hiljaisuudessa syrjään.

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen mukaan sen sijaan valtakunnansovittelijan johdolla käydyissä keskusteluissa on selvitetty lähinnä vuonna 1996 hyväksytyn neuvottelumenettelyä koskevan välitystuomion sisältöä sekä eräitä teknisiä ja juridisia yksityiskohtia. Näihin keskusteluihin on osallistunut mm. välimiesoikeuden jäsenenä toiminut Saipio.

Suomen palomiesliitto kokoontuu huomenna Tampereelle joukkokokoukseen. Samassa yhteydessä liiton hallitus arvioi lakkotilannetta.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.