Mainos

Prikaatikenraali vaatii Karjalaa takaisin

Kymen sotilasläänin komentaja, prikaatikenraali Kari Hietanen on vaatinut Karjalan palauttamista. Hietanen sanoo sanomalehti Etelä-Saimaan haastattelussa, että historiallinen vääryys on oikaistava palauttamalla alue Suomelle.

Hietanen korostaa, että kyseessä on kahden sopijan, Suomen ja Venäjän välinen asia. Lehden mukaan Hietanen on ensimmäinen virassa oleva suomalainen kenraali, joka vaatii julkisesti Karjalan palauttamista.

Puolustusvoimat sanoutuu irti kenraalinsa Karjala-mielipiteistä. Pääesikunta on lähettänyt julkiselle sanalle tiedotteen, jossa se ilmoittaa, että prikaatikenraali Kari Hietasen mielipide Karjalan palauttamisesta on hänen omansa eikä edusta puolustusvoimien kantaa.

Lipponen ei anna painoarvoa

Pääministeri Paavo Lipponen ei pidä prikaatinkenraalin mielipidettä merkittävänä. Lipposen mukaan Kari Hietasella on oikeus mielipiteeseensä, mutta se ei anna aihetta poliittisen keskustelun aloittamiselle...
"En tiedä, että tämän perusteella pitäisi ottaa kantaa tähän asiaan. Ei taida yksi prikaati riittää. Hän vastaa omista puhumisistaan, olivatpa ne sitten viisaita tai eivät..."

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.