Poutiaiselle pronssia nuorten MM-alppihiihdossa

Mitaleitaan juhlineet alppihiihdon mahtimaiden laskijat säikähtivät nuorten MM-kilpailuissa Itävallan Schladmingissa, kun vasta 42:ntenä tyttöjen supersuurpujottelurinteeseen syöksynyt Tanja Poutiainen kiiti maaliin. 16-vuotias rovaniemeläinen voitti pronssimitalin.

-Jouduin kyselemään sijoitusta maalissa olleilta suomalaisilta, kun tulostaulu oli hankalassa paikassa. Jo heidän kasvonsa kertoivat, että hyvin meni, Poutiainen myhäili puhelimitse.

Italialainen Karen Putzer voitti maailmanmestaruuden. Hän oli 0,73 sekuntia nopeampi kuin hopeamitalin ottanut itävaltalainen Karin Blaser. Poutiainen hävisi mestarille 1,56 sekuntia.

Poutiainen on harjoitellut kovin vähän vauhtilajeja tänä talvena. Ensimmäisen kilpailunsa supersuurpujottelussa Poutiainen laski juuri tänään.
-Juuri vähäiseen kokemukseni nähden tämä oli minulta hyvä lasku, Poutiainen pohti, vaikka ei ilmeisesti aivan täydellisesti onnistunutkaan. Rata oli oli jäinen, joten suuri lähtönumero ei valtavasti hankaloittanut suomalaisen etenemistä.

Mestaruuden kimppuun

Tanja Poutiainen on parhaimmillaan alppihiihdon teknisimmissä lajeissa pujottelussa ja suurpujottelussa. Pujottelun MM-kilpailu on huomisiltana keinovaloissa, suurpujottelu lauantaina.
-Minä lähdin hakemaan täältä mitalia, mutta lähinnä suurpujottelusta tai pujottelusta. Nyt voin lähteä noiden kilpailuiden ensimmäisiin laskuihin täysillä, riskejäkin ottaen, mestaruutta hakemaan.

Poutianen on kehittynyt rivakasti vuoden aikana. Viime talvena hän oli nuorten MM-kisojen pujottelussa 20:s ja suurpujottelussa 22:s. Aikuisten MM-kisoissa Sesterieressä vajaat kolme viikkoa sitten teinityttö oli 17. pujottelussa.
-Sestrieren pitkän reissun jälkeen olin viikon hiihtolukiossani Ruotsin Jällivaarassa. Se teki hyvää, kun pääsi pitkästä aikaa pois kilpailujen humusta.

Muut suomalaiset laskivat kaukana Poutiaisen vauhdista. Pia Käyhkö oli 28:s ja Sanna Hiltunen 43:s. Käyhkö laski 40:ntenä, eli kaksi paikkaa Poutiaisen edellä. Poikien supersuurpujottelun voitti Itävaltalainen Martin Stocker, lähtönumerolla 46. Ville Kainulainen oli 38:s, Tommi Viirret 40:s ja Toni Ollikka 44:s.