Poul Volther Corona-tuoli 1961

Jos pitäisi arvata tämän tuolin suunnittelija, niin arvaus voisi helposti lipsahtaa väärin henkilön kohdalle, mutta osua oikeaan maahan.

Corona- tuolin on suunnitellut tanskalainen Poul Volther vuonna 1961. Corona muodostuu toisistaan irrallaan olevista ellipseistä, jotka on kiinnitetty kromirunkoon. Ensimmäinen kappale tehtiin massiivitammirunkoon, mutta lopulliseen versioon tuli tämä huomattavasti kevyempi ja modernimpi hopeanhohtoinen kromi.

Corona voi näyttää jonkun mielestä kauniin ohella vähän arveluttavalta, mutta turha epäily kannattaa heittää nurkkaan sillä tämä tuoli on mahtavan mukava istuin. Sen selkänojan alin ellipsi kaartuu miellyttäväksi kyynärnojaksi ja istuinosan ellipsi on kyllin leveä suodakseen istujalle erilaisia asentoja.

Volther oli Jacobssenin aikalaisia ja siis myös maanmies. Hän hankki elantonsa kiertävänä kirvesmiehenä, ennen kuin päätyi opiskelemaan arkkitehtuuria ja perusti oman arkkitehtitoimistonsa, jonka puitteissa hän työskenteli aina vuoteen 1985 saakka.

Coronaa valmistetaan yhä, eikä se varmaan koskaan tule näyttämään vanhalta.

Toimittaja Hanna Sumari
Kuvauksen tuoli Aero Design Furniture, Helsinki 09-680 2185
t.i.l.a. osa 6, 10.2.2005

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja