Mainos

Potilassiirrot ulkomaille alkavat tänään

Noin 12 000 hoitajaa jättää työnsä ensi viikolla, jos työtaisteluun ei saada sopua. Päivystystoiminta ja kiireelliset hoidot turvataan mahdollisen lakon aikana.

Potilassiirrot Tehyn mahdollisen työtaistelun takia alkavat tänään. Sairaanhoitopiirit valmistautuvat lakon uhkaan siirtämällä potilaita ulkomaille asti.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut HUS:n varatoimitusjohtaja Seppo Kivinen uskoo, että hoito voidaan turvata järjestelyillä, joita potilasturvalain puitteissa on suunniteltu.

Esimerkiksi Helsingin sairaanhoitopiiri lennättää tänään ensimmäiset riskisynnyttäjät Ruotsiin. Jorvin sairaalan vastasyntyneiden osastolla taas ollaan valmiita siirtämään keskospotilaat ja erityishoitoa tarvitsevat lapset hoidettavaksi Lastenklinikalle.

- Nyt alkuun siirretään kaksi riskisynnyttäjää synnyttämään Ruotsiin. Työtaistelun kärki kohdistuu vastasyntyneiden osastolle, ja tilanne on siellä semmoinen että hoito olisi mahdollisesti onnistunut täällä, mutta siihen ei voi 100 prosenttisesti luottaa. On turvallisempaa siirtää potilaat sinne, Kivinen toteaa.

Potilaita siirretään loppuviikosta uusiin hoitopaikkoihin koko maassa.

Kivinen muistuttaa, että potilaiden pitäisi olla ensin yhteydessä omaan terveyskeskukseen ja omaan lääkäriin, jossa tilanne arviodaan. Sieltä sitten lähetetään eteenpäin jos tarvitaan erikoissairaanhoitoa.

- Kyllä lähtökohtana on se, että erikoissairaanhoidon päivystystoiminta ja kiireelliset hoidot pystytään ihan normaalisti hoitamaan, varatoimitusjohtaja vakuuttaa.

Neuvottelupöydässä palkkakiistan osapuolet eivät ole juurikaan lähentyneet sopua. Sopu orastaa muutamissa kiistakysymyksissä, mutta palkka-asiassa osapuolet ovat vielä kaukana toisistaan.

Mahdollinen työtaistelu alkaa 20.11.

Tehy korotti eilen panoksia ilmoittamalla uusista irtisanoutumista.

Aikaa sovun synnyllle on enää alle viikko. Jos sopua ei synny, noin 12 000 hoitajaa jättää työnsä ensi viikon tiistaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.