Mainos

Porvoon tuomiokirkon korjaus vaatii lisärahoitusta

Porvoon tuomiokirkon korjausbudjetista puuttuu miltei kaksi miljoonaa euroa.

Humalaisten nuorten päähänpistosta syntynyttä tuhoa korjataan vielä pitkään. Korjaustöiden tämän hetkinen kustannusarvio on kuutisen miljoonaa euroa. Vakuutusyhtiö korvaa kaksi kolmasosaa, Porvoon seurakuntayhtymälle urakasta lankeaa arviolta kahden miljoonan euron lasku.

- Tällä hetkellä meillä on yksityisiltä ja yrityksiltä saatua, voisi sanoa pieniä lahjoituksia, koossa noin 200 000 euroa. Eli melkoinen haaste tässä on vielä edessä, varainkeräysjohtaja Jukka Hanni arvioi.

Tänään Porvoon Taidetehtaan sali täyttyi, kun kirkonkorjauksen kuluihin hankittiin rahoitusta hyväntekeväisyyskonsertilla. Muitakin rahanhankintakeinoja on kokeiltu.

- Meillä on ollut erilaisia myyjäisiä, ollaan myyty erityyppisiä artikkeleita, paitoja, ollaan myyty myöskin cd-levyjä. Kirkon savipäätyjä olemme myyneet ja teimme tuomiokirkkoa käsittelevän kirjan kolmella kielellä, Hanni listaa.

Rahankeräyksillä tai myyjäisillä Porvoolaiset tuskin kahta miljoonaa keräävät. Porvoolaisten mielestä talkoisiin tarvitaan muitakin.

- Onko se sitten valtio tai mikä, mutta että kaupungilla tiedän, ettei sillä ole yksinään rahaa lähteä tällaista avustamaan, Anu Akkanen pohtii.

Rahankerääjät haluavatkin valtion osallistuvan hankkeeseen.

- Tämä on koko maata koskeva haaste, se ei ole ainoastaan Porvoon asia. Porvoon tuomiokirkko on maamme arvokkaimpia rakennuksia, se luetaan yhtä arvokkaaksi kuin Turun tuomiokirkko tai eduskuntatalo, Hanni perustelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.