Mainos

Pörssikatsaus: Nokian kiri käänsi Helsingin nousuun

Nokian positiivinen kehitys käänsi Helsingin pörssin plussalle tänään. Pörssin yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi toipui iltapäivän aikana parin prosentin laskusta 0,74 prosenttia plussalle pistelukuun 5987,60.

Myös Nokian painoarvosta rajattu portfolioindeksi oli 0,32 prosenttia plussalla. Päivän aikana useat Euroopan pörssit olivat laskussa, mutta lasku jäi selkeästi pienemmäksi kuin terrori-iskujen jälkeen avautuneissa New Yorkin pörsseissä eilen.

Vahvinta nousua esitti tietotekniikkayritys Novo Group, joka paransi peräti 13 prosenttia 2,60 euroon. Myös Talentumille päivä oli hyvä: osake kallistui yli 10 prosenttia 4,69 euroon. Niin ikään metsäala kursi maanantaisen laskunsa ja pääsi plussalle.

Sen sijaan metsäalan työkoneisiin keskittynyt Kesla laski pörssipäivän aikana yli 14 prosenttia ja päätyi tasan 3 euroon.

Nokian hinta ehti päivän aikana halventua lähes 4 prosenttia 16,30 euroon, mutta illan aikana kurssi hivutti itsensä lopulta 1,2 prosenttia plussalle 17,16 euroon.

Sonera jämähti lopulta hienoisesta noususta lähes eiliisiin päätöslukemiin eli 3,10 euroon. Päivän vaihto oli 494,73 euroa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.