Porkkanakeitto ja marjamuffinit 9.8.2001

toim. Sari-Leena Heilanen

Katsotaan mitä Huomenta Suomen puutarhassa kasvaa ja valmistetaan torstain ruokavihjeenä herkullinen porkkanakeitto ja marjamuffinit.

Porkkanakeitto

1 rkl öljyä tai voita
1 dl hienonnetua kevätsipulia tai pujoa
8 dl raastettua porkkanaa
1,5 l kanalientä
2 tl tomaattipyrettä
1 dl riisiä
1 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria

Laita öljy tai rasva kattilaan. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää raastetut porkkanat, neste, tomaattipyre ja riisit kattilaa. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Soseuta keitto monitoimikoneessa ja siirrä takaisin kattilaan. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Älä kiehauta enää keittoa. Voit koristella keiton ennen tarjoilua esim. porkkana suikaleilla tai tuoreilla yrtillä, vaikka persiljalla tai meiramilla.

Marjamuffinit


1 dl sokeria
2 munaa
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoa
1 dl grahamjauhoa
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
1 tl kardemummaa
2dl marjoja (musta-tai punaherukkaa, mustikoita tmv.)

Sekoita sokeri, munat ja margariini keskenään. Laita kaikki kuiva-aineet keskenään samaan astian. Lisää kuiva-aineet sokeri-muna-rasva seokseen. Sekoita taikina nostellen. Lisää lopuksi marjat taikinaan. Laita paperiset muffinivuoat pellille ja täytä vuoat noin 3/4 osaan. Paista muffinit 200C asteessa uuninkeskitasolla noin 15-20 minuuttia. Koristele muffinit ennen tarjoilua kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.

Lue myös:

    Uusimmat