toim. Sari-Leena Heilanen
Katsotaan mitä Huomenta Suomen puutarhassa kasvaa ja valmistetaan torstain ruokavihjeenä herkullinen porkkanakeitto ja marjamuffinit.
Porkkanakeitto
1 rkl öljyä tai voita
1 dl hienonnetua kevätsipulia tai pujoa
8 dl raastettua porkkanaa
1,5 l kanalientä
2 tl tomaattipyrettä
1 dl riisiä
1 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria
Laita öljy tai rasva kattilaan. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää raastetut porkkanat, neste, tomaattipyre ja riisit kattilaa. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Soseuta keitto monitoimikoneessa ja siirrä takaisin kattilaan. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Älä kiehauta enää keittoa. Voit koristella keiton ennen tarjoilua esim. porkkana suikaleilla tai tuoreilla yrtillä, vaikka persiljalla tai meiramilla.
Marjamuffinit
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoa
1 dl grahamjauhoa
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta