Porissa ammuttiin useita laukauksia kiväärimallisella aseella, kuusi otettu kiinni – tämä kaikki ampumatapauksesta tiedetään

1:26
MTV Uutiset Live seuraa tapausta.

Porin Pihlavassa on ammuttu useita laukauksia. Viranomaiset ovat ottaneet kuusi henkilöä kiinni rikoksesta epäiltynä, kertoo Länsi-Suomen poliisi.

Poliisi kertoo ottaneensa ampumatapaukseen liittyen kiinni kuusi epäiltyä. Heidät otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja sen läheisyydestä.

Poliisi uskoo, että ampumisessa käytettiin kiväärimallista asetta, joka on nyt poliisin hallussa.  

Yksi epäillyistä yritti paeta tapahtumapikalta autolla päihtyneenä. Häntä epäillään tällä hetkellä myös rattijuopumuksesta.

Tehtävään osallistui useita partioita kovalla kalustolla

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että tehtävälle osallistui useita poliisin partioita.

Poliisi lähti tapahtumapaikalle RPAS- kalustolla ja toimijoiden turvallisuuden takaamiseksi tehtävään osallistui myös panssaroitu LAPV-ajoneuvo.

Lounais-Suomen poliisi vakuuttaa, että Tasatie-Pistotie-Seitatie-alue on jälleen turvallinen, ja alueen laajempi eristys on purettu. 

Tämänhetkisten tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut ammuskeluissa. 

Poliisi sai useita ilmoituksia laukauksista

Poliisi kertoi noin kello 15 aikaan, että Porin Pihlavassa on ammuttu useita laukauksia, ja poliisi on eristänyt alueen. Tuolloin viranomaiset kehottivat ihmisiä pysymään sisätiloissa ja välttämään turhaa liikkumista Tasatie-Pistotie-Seitatie -alueella.

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että useat laukaukset ammuttiin tiheään asutulla asuinalueella, minkä vuoksi ampuminen aiheutti potentiaalista vaaraa sivullisille. 

Poliisi kertoi noin puoli tuntia myöhemmin, että hätäkeskukseen oli tehty useita ilmoituksia laukauksien äänistä. Pistotien varrella sijaitseva kiinteistö, jossa laukaukset ammuttiin, onnistuttiin paikantamaan ennen epäiltyjen kiinniottoa. 

Tapaus täyttää useiden rikosten kriteerit

Poliisi kertoo jatkavansa edelleen kiinteistön tutkimista. 

Poliisi tutkii tapausta tässä vaiheessa tutkintaa ampuma-aserikoksena, vaaran aiheuttamisena sekä rattijuopumuksena.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.