Mainos

Pommirobotti mukana Tukholman räjähdysten selvittämisessä

Tukholmassa alkuillasta tapahtuneista räjähdyksistä liikkunut ristiriitainen tieto oli haasteellista viranomaisille. Ristiriitaista tietoa tapahtumista alkoi levitä, kun hätäpuheluissa kerrottiin useammista räjähdyksistä. Vieläkään tapahtumien kulusta ei ole tarkkaa tietoa.

-Saimme hälytyksiä toistuvista räjähdyksistä. Pari minuuttia myöhemmin löydettiin kuollut mies, kertoi poliisin tiedottaja Petra Sjölander.

Alue eristettiin ja poliisin pommirobotti tutki kuolleen miehen lähettyvillä olleen laukun illalla. Huovalla peitetty ruumis makasi edelleen kadulla myöhään illalla.

Sitä ennen palokunta oli sammuttanut toisaalla tapahtuneen autopalon ja kaksi autoräjähdyksessä vammoja saanutta ihmistä vietiin sairaalaan. Heidän vammansa eivät olleet vakavia. Aftonbladetin mukaan auton kyydissä saattoi olla ilotulitteita tai kaasupulloja, mutta tiedoille ei ole saatu vahvistusta.

Sanomalehti Dagens Nyheterin haastattelema silminnäkijä kertoi paniikista, kun auto räjähti joulunalusruuhkassa.

-Ihmiset alkoivat paeta. Savua tuli paljon, ja ruuti haisi. Sitten jatkoin Bryggargatanille, ja mies makasi elottomana kadulla, kertoo nimettömänä puhunut silminnäkijä.

Kyseessä oli itsemurhaisku. Poliisi ei vielä ole kertonut millä tavoin lähistöllä sattunut auton räjähdys kytkeytyy tapaukseen.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.