Mainos

Pommin tuhoama Marriott -hotelli vaarassa sortua

Pakistanin eilisen pommi-iskun uhrimäärä nousee.

Eilen Marriot-hotelliin suunnatun itsemurhaiskun uhreja on löydetty lisää rakennuksen raunioista. Uhreja on yli 50.

Arvioiden mukaan kyseessä oli autopommi-isku, joka sytytti hotellin tuleen.

- Räjähteillä lastattu auto törmäsi hotellin porttiin, kertoo poliisipäällikkö.

Rakennuksen pelätään yhä romahtavan. Räjähdys tuhosi lisäksi useita autoja ja rikkoi muidenkin rakennusten ikkunoita satojen metrien säteellä.

Pommin arvioidaan tehneen tuhoisinta jälkeä hotellin ruokasalissa, missä katto romahti alas räjähdyksen voimasta. Aterioimassa uskotaan olleen jopa 300 ihmistä.

Useita ihmisiä jäi loukkuun viisikerroksisen hotellin uumeniin.

Islamabadin Marriott -hotelli on suosittu ulkomaalaisten matkailijoiden keskuudessa. Hotelli on joutunut aiemmin kahdesti pommi-iskun kohteeksi, mutta tämän iltainen isku on ollut toistaiseksi vakavin sitten vuoden 2001.

Tiukasti vartioitu alue

Ulkomaalaisia kerrotaan olevan lähes 300 haavoittuneen joukossa. Pakistanilaisen Dawn-televisioaseman mukaan ainakin tanskalainen diplomaatti haavoittui räjähdyksessä.

Hotelli sijaitsee tarkkaan vartioidulla alueella puolen kilometrin päässä pääministerin ja presidentin virka-asunnoista.

Räjähdys tapahtui vain hetki sen jälkeen, kun maan uusi presidentti Asif Ali Zardari oli sanonut parlamentissa, että terrorismi on kitkettävä Pakistanista. Puheessaan hän totesi, ettei Pakistan suvaitse Yhdysvaltojen iskuja Pakistanin puolelle.

EU:n puheenjohtajamaa Ranska on esittänyt surunvalittelunsa iskun uhrien omaisille. Lausunnon mukaan EU on tiukemmin kuin koskaan Pakistanin rinnalla taistelussa terrorismia vastaan.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.