Mainos

Polttarikivaa: Hikinen ja haastava tankotanssi

Rock the Pole -tankotanssitunti tarjosi naisten polttariporukalle haastavaa ja hikistä tekemistä. Miten tankotanssi sopii polttareihin? Onko tunnissa odotettua erotiikkaa? Naisryhmä otti selvää.


Kymmenen hengen naispolttariporukka lähti urheasti Rock the Pole -tanssikouluun kokeilemaan miltä tankotanssi tuntuu. Mukana oli sekä lajin uusia ystäviä sekä kokeneempia tankotanssijoita. Polttariporukka kuvaili kokemustaan hikiseksi, raskaaksi, akrobaattiseksi, haastavaksi ja hauskaksi.

Ennen tunnin alkua Rock the Pole -ohjaaja Noora Rantamäki kertoo, että tankotanssi on kasvattanut suosiotaan. Heinäkuu on vuoden kiireisintä aikaa.

– Suomeen rantautunut tankotanssi on alkanut kiinnostaa ja ihmiset ovat löytäneet lajin. Suosio on räjähtänyt muutamassa vuodessa.


Rantamäki kertoo, että varsinkin naiset ovat ottaneet lajin omakseen, mutta polttariporukoista noin kaksikymmentä prosenttia on miehiä, jotka uskaltautuvat kokeilemaan lajia.

– Tunnilla ei tarvita aiempaan kokemusta, sillä ohjelma voidaan räätälöidä omanlaiseksi. Voidaan kokeilla naisellista burleskityyliä tai miehille äijämäisempää koreografiaa.

"Tästä on tanssi kaukana"

Naisryhmä purkautuu tanssisaliin pukuhuoneesta innosta kihisten. Mielikuva tankotanssista muuttuu kuitenkin heti tunnin alussa. Tästä on erotiikka ja tanssi kaukana!

– Ennakko-odotukset menivät ehkä vähän eroottisemman tanssin puolelle, eikä niinkään kehonhallintaan ja akrobatiaan. Todellisuus oli oikeastaan positiivinen yllätys.

Polttariporukka sai huomata, että tankotanssi on raskaampi ja haastavampi urheilulaji kuin voisi kuvitella.

– Tämä vaatii todellista kehonhallintaa, notkeutta ja pitkäjänteisyyttä. Lihakset kipeytyvät kuin bodypump-tunnilla!

– Tunti olikin lähinnä tekniikanopettelua. Lämmin tuli, mutta ei hiki ihan noroina valunut.

Tankotanssi erosi muista tanssillisista tunneista haastavuudellaan.

– Tanssiahan ei juurikaan ollut. Harjoittelemassa pitäisi käydä useammin, jotta liikkeisiin saisi sulavuutta ja sulokkuutta, jotka olivat aika hukassa ensimmäisellä kerralla.

– Tunnilla tehtiin melko vaikeita liikkeitä, mutta oli hieno huomata, kun itse osasi jopa tehdä jotain.

Sopii urheilulliselle polttariporukalle

Polttariporukan kaason mukaan tunti sopii esimerkiksi voimistelua harrastaneille, sillä tankotanssi vaatii voimaa ja kehonhallintaa.

– Mikäli polttariporukka ei ole lainkaan urheilullinen, en suosittelisi tuntia heille, koska osaamattomuus ja taitamattomuus voivat tuoda surkean fiiliksen. Yksinkertaisimmatkaan liikkeet eivät olleet ihan helppoja, vaikka näyttivät ohjaajan tekeminä ihan iiseiltä.

Haastavuudesta huolimatta naisporukka nautti tunnista, vaikka innokkaimmat ensikertalaiset huomasivat jälkikäteen olevansa mustelmilla.

– Tankotanssi oli hauskan erilainen idea, joka sopii polttareihin, koska sitä ei ehkä muuten tulisi kokeiltua.

– Tunti oli mukava, mutta vieläkin vähän enemmän olisi saanut olla mukana huumoria ja pilkettä silmäkulmassa. Kyseessä oli kuitenkin polttariporukka, joka kokeilee lajia ensimmäistä kertaa.

Morsian, varo ruhjeita!

Jos innostuit lajista, muista nämä vinkit:

– Polttariporukoiden täytyy ottaa päivän ohjelman suunnittelussa huomioon, että ennen tankotanssituntia ei saa nauttia alkoholia.

– Mukaan tulee ottaa kunnon varusteet (varrelliset sukat, lyhyet shortsit, jne.)

– Ei kannata pelätä naarmuja. Tunti vaatii heittäytymistä – välillä ihan kirjaimellisesti.

– Haastavalle tunnille kannattaa ottaa huumoria mukaan.

– Jos häät ovat heti seuraavana viikonloppuna, ei kannata mennä tankotanssitunnille mahdollisten ruhjeiden takia. Mustelmilla oleva morsian ei ole kauneimmillaan. Tai ainakin morsiamella tulisi olla pitkä hääpuku.

– Saliin mahtuu rajattu määrä tanssijoita, sillä kaikille pitää olla oma tanko. Rock The Pole -tunnille mahtuu maksimissaan 16 henkeä.

– Muista, että tunti ei ole mitään hulluttelua ja strippausmeinikiä, vaan kunnon urheilua.


Lue myös:


Teksti ja kuvat: MTV3 Helmi / Leena Salo

Lisätietoja: www.rockthepole.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.