Mainos

Poliisikouluun hurjat hakijamäärät

Poliisiammattikorkeakoulun hakijamäärä jatkaa kasvuaan. Kevään hakujaksolla suomenkieliseen poliisin perustutkintoon oli yli kaksinkertainen määrä hakijoita edelliseen vuoteen verrattuna. Helmi-toukokuun hakujakson aikana Poliisiammattikorkeakouluun haki 517 henkilöä, kun edellisvuoden vastaavalla hakujaksolla hakijoita oli 202.

– Viimeisimpien kahden hakujakson kasvanut hakijamäärä on rohkaiseva merkki. Jos hakijamäärän kehitys olisi jatkunut samansuuntaisena kuin viime vuonna, kentälle ei olisi parin vuoden päästä saatu riittävästi uusia poliiseja. Näillä hakijamäärillä pystymme ensi vuonna täyttämään tavoitellut koulutuspaikat, sanoo ylitarkastaja Jouko Pohjoismäki Poliisiammattikorkeakoulun valintayksiköstä.

Poliisiammattikorkeakoulun hakijamäärä on ollut kasvussa viime syksystä lähtien. Vuonna 2008 poliisin peruskoulutukseen oli selvästi aiempia vuosia vähemmän hakijoita, mutta hakijamäärän lasku saatiin pysähtymään kesän hakujaksolla. Syksyn hakujaksolla hakijamäärä alkoi nousta, kun poliisin työllistymistilanne parantui.

Haku koko vuoden

Poliisiammattikorkeakoulu ei kuulu yhteishakuun, vaan poliisin perustutkintoon voi hakea koko vuoden ajan. Suomenkieliseen koulutukseen järjestetään vuoden aikana neljä hakujaksoa ja ruotsinkieliseen koulutukseen haetaan opiskelijoita kerran vuodessa. Meneillään oleva hakujakso suomenkieliseen koulutukseen päättyy 15. elokuuta.

Tietoa poliisin perustutkintokoulutukseen hakemisesta saa Polamkin www-sivuilta kohdasta Haku oppilaitokseen, oppilaitoksen valintayksiköstä puhelimitse arkisin kello 9 - 15 (p. 071 878 3700) tai sähköpostitse osoitteesta valinnat.polamk(at)poliisi.fi sekä poliisilaitoksista ja työvoimatoimistoista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.