Mainos

Poliisien sivutöitä halutaan vähentää

Sisäministeriön mielestä poliisien olisi syytä vähentää sivutoimiaan. Ministeriön työryhmän mukaan ei ole sopivaa, että poliisit työskentelevät vapaa-aikanaan esimerkiksi vartijoina, myymäläetsivinä tai ravintoloiden vahtimestareina. Sivutöitä tekee noin 600 poliisia.

Poliisit saavat pikapuoliin uudet ohjeet siitä, millaiset sivutoimet ovat poliisille hyväksyttäviä ja mitkä eivät, sanoo poliisiylijohtaja Reijo Naulapää. Viimeistään syksyllä annetaan uudet pelisäännöt myös taloudellisten etujen saamisesta. Näitä etuja on muun muassa sponsorointi. Naulapään mukaan sisäministeriössä mietitään rajoja, kuinka suuria taloudellisia etuja poliisi saa ottaa vastaan. Esimerkiksi Ruotsissa poliisi voi ottaa vastaan lahjan, jonka arvo eli ylitä kahtasataa kruunua.

Suurin osa poliisien sivutoimista on eteläsuomalaisilla ja helsinkiläisillä poliiseilla. Esimerkiksi Helsingin poliisit ovat tehneet tällä vuosikymmenellä 200 sivutoimi-ilmoitusta. 90-luvulla koko maan poliiseilla on ollut noin 600 sivutointa. Määrä ei ole suuri, sillä poliiseja on vajaat 8000.

Naulapään mukaan ilmoitusten tekeminen sivutöistä halutaan yhdenmukaistaa, koska käytännöt ovat hyvin erilaisia eri puolilla maata, mikä ei ole poliisin imagon kannalta hyvä. Korkeimman hallinto-oikeuden linjauksen mukaan poliisien ei tule lainkaan tehdä esimerkiksi taksinkuljettajan tai ravintolan vahtimestarin töitä. Perusteena on se, että poliisi ei voi samaan aikaan tehdä töitä, joiden valvominen on yhtäältä poliisin velvollisuus.

Valtiovarainministeriössä aloittaa pikapuoliin työryhmä, joka alkaa selvittää valtion viranomaisiin kohdistuvaa sponsorointia laajemminkin.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.