Virolahdella liikkuneen haavoittuneen villisian etsinnät on lopetettu – alueella voi taas liikkua vapaasti

Poliisin tietojen mukaan villisikaa olisi ammuttu. Eläintä ei ole löytynyt.

Virolahdella liikkuneen haavoittuneen villisian etsinnät on lopetettu tuloksettomina, Kaakkois-Suomen poliisi kertoo Twitterissä. Poliisi epäilee, että villisika on poistunut asuinalueen lähettyviltä. Poliisin mukaan ihmiset voivat taas liikkua alueella vapaasti.

Villisian kerrottiin aiemmin tänään liikkuvan Vaalimaantien ja Kellarimäen ympäristössä. Poliisi oli paikalla ja yritti jäljittää haavoittunutta eläintä.

Poliisin tietojen mukaan villisikaa olisi ammuttu. Kaakkois-Suomen poliisin tilannekeskuksen mukaan paikallinen metsästysryhmä soitti hätäkeskukseen ja kertoi loukkaantuneesta villisiasta.

Alueelle, jolla eläimen uskottiin liikkuvan, annettiin tapauksen johdosta myös vaaratiedote. Vaaratilanne raukesi etsintöjen päättymisen myötä kello 15, Hätäkeskuslaitos kertoo niin ikään Twitterissä.

Kanta keskittyy Uudellemaalle ja Kaakkois-Suomeen

Loukkaantunut villisika on ihmiselle hengenvaarallinen. Suomen riistakeskus ohjeistaa, että jos esimerkiksi ajaa kolarin villisian kanssa, autosta ei tulisi nousta kolaripaikalla.

Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Suomessa oli tämän vuoden tammikuussa reilut 3  100 villisikaa. Eniten villisikoja on itäisen Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen alueilla.

Villisikakoiras voi suurimmillaan painaa jopa yli 200 kiloa.

Lue myös:

    Uusimmat