Mainos

Poliisi varoittaa nuoria: Älä julkaise liian paljastavia kuvia netissä

Nuorten suosimilla nettisivuilla näkyy usein hyvinkin paljastavia kuvia alaikäisistä tytöistä ja pojista. Nettipoliisi Marko "Fobba" Forss varoittaakin liian paljastajien kuvien julkaisemisesta netissä. Kuvat voivat päätyä jopa pornosivuille.

– Jos nuori laittaa nettiin kuvan, jossa näkyy sukupuolielin, ei kestä kauaa, kun se jo kiertää kaikkialla netissä. Eikä kuvaa saa enää koskaan pois.

– Jos alle 18-vuotiasta esittävää alastonkuvaa levittää netissä, voi syyllistyä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen. Meille tulee näistä ilmoituksia silloin tällöin, Helsingin poliisissa työskentelevä Forss kertoo.

Hänen mukaansa on turhankin yleistä, että alaikäiset esiintyvät nettiyhteisösivuilla paljastavissa ja keimailevissa kuvissa.

– Jos minun oma tytär esiintyisi netissä seksuaalisissa asennoissa, en antaisi siihen kyllä lupaa.

Räikeitä kiusaamistapauksia

Forssin mukaan on tapahtunut myös sellaisia tapauksia, joissa alaikäisiä nuoria on houkuteltu lähettämään alastonkuvia itsestään aikuisille ihmisille. Tällöin uhri voi joutua seksuaalirikoksen uhriksi. Helsingin virtuaalinen lähipoliisiryhmä teki viime vuonna rikosilmoituksen noin 50 seksuaalirikoksesta. Näistä suuri osa tapahtui netissä.

Forssin mukaan pahoiltakaan tapauksilta ei ole valitettavasti vältytty.

– Toinen nuori on esiintynyt 17-vuotiaana tyttönä ja houkutellut 15-vuotiasta poikaa lähettämään kuvan omasta peniksestään. Sitten kuva on julkaistu netissä. Siinä voi tulla kyseeseen yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja törkeä kunnianloukkaus.

Forss kertoo myös tapauksesta, jossa lievästi kehitysvammaista poikaa huijattiin tyydyttämään itseään web-kameran edessä. Video julkaistiin netissä ja myöhemmin tapauksesta tehtiin Facebookiin oma yhteisö. Näiden tekijöitä epäiltiin törkeästä kunnianloukkauksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.