Mainos

Poliisi: Vähäpätöinen riita riistäytyi käsistä

Poliisi on selvittänyt päivän aikana Porvoon McDonald'sin pihalla tapahtunutta ampumista. Poliisin mukaan ampujan motiivina näyttää olleen Näsin alueella sijaitsevan ravintolan autokaistan jonossa alkanut vähäpätöinen riita, jonka johdosta ampuja tulitti jonossa edellä ollutta avoautoa useita kertoja.

Avoautossa oli kyydissä viisi henkilöä, joista yksi oli raskaana oleva nainen. Ampujan luodeista sai surmansa kaksi miestä ja yksi haavoittui vakavasti.

- Siinä on tapahtunut riita, jota seurasi käsirysy. Teon taustalla näyttää olevan siis hyvin vähäpätöinen syy. Kyse on tilanteesta, joka on riistäytynyt käsistä. Kukaan ei voinut ajatella, että siitä tällaista seuraisi, sanoo tapauksen tutkinnanjohtaja Peter Fagerholm MTV:n uutisille.

Uhrit ja ampuja eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Ilmeisesti yhteenotto oli alkanut siitä, kun ampujan seurue oli hoputtanut edellä olevaa avoautoa etenemään autokaistalla nopeammin.

- Ampuminen tuli sekä uhreille että ampujan seurueelle täytenä yllätyksenä. Kukaan ei tiennyt, että miehellä oli ase.

Ampuja saatiin kiinni myöhemmin Porvoon moottoritieltä, kun Vantaalta tullut poliisiauto havaitsi tuntomerkkeihin sopivan auton. Jo aiemmin poliisi oli lähettänyt auton ja matkustajien tuntomerkit muun muassa taksikeskuksiin, jotka välittivät tietoa eteenpäin.

Ampuja ja hänen seurassaan olleet mies ja nainen antautuivat poliisille ilman vastarintaa.

Fagerholmin mukaan teosta epäilty mies ei ole poliisikuulusteluissa sanonut vielä mitään. Asianajaja Heikki Lampela matkasi tapaamaan epäiltyä iltapäivällä.

Poliisin mukaan miehellä ei ollut lupaa aseeseen. Viranomaiset selvittävät parhaillaan, mistä mies oli saanut aseen.

Myös alkoholin osuutta tapahtumiin selvitellään edelleen, mutta poliisin mukaan epäilty oli ilmeisesti tekohetkellä alkoholin vaikutuksena alaisena. Mies on poliisille entuudestaan tuttu, mutta tutkinnanjohtaja Fagerholm ei vielä tarkenna mistä yhteyksistä.

- Sitä selvittelemme, ovatko nämä kaksi muuta avoautossa olleet uhreina ja onko heitä kohti ammuttu. Mutta se selviää lähipäivinä. McDonald'sia tai sen henkilökuntaa kohti ei ole ammuttu.

Tapahtumahetkellä hampurilaisravintolan autojonossa oli kolme henkilöautoa. Jonossa viimeisenä olleet naiset ovat kertoneet poliisille tapahtumien kulusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.