Mainos

Poliisi teki ratsian CDU:n toimistoihin

Saksan poliisi on aamulla tehnyt ratsioita kristillisdemokraattisen puolueen CDU:n toimistoihin.

Kohteena on erityisesti ollut eilen itsemurhan tehneen puoluevirkailijan asunnot ja toimistot Bonnissa ja Berliinissä. CDU on kiistänyt, että virkailijan itsemurha olisi kytköksissä CDU:n rahoitusskandaaliin.

Kohl haastetaan oikeuteen?

Saksan kristillisdemokraattinen puolue CDU harkitsee oikeustoimia maan entistä liittokansleria Helmut Kohlia vastaan puoluetta ravistelevan lahjoitusskandaalin vuoksi. Tarkoituksena olisi saada Kohl paljastamaan puolueelle rahaa lahjoittaneiden nimet.

Kohl, Helmut

Puolueen entinen pääsihteeri Heiner Geissler sanoi myöhään eilen Saksan televisiossa, että meneillään oleva kriisi voidaan laukaista vain jos Kohl suostuu nimeämään lahjoittajat.

-Puolueen entisenä puheenjohtajana hänellä on velvollisuus antaa nämä tiedot, Geissler korosti. Berliinin syyttäjänvirasto on kertonut aloittavansa tutkimukset torstaina itsemurhan tehneen CDU:n puoluevirkailijan Wolfgang Hüllenin toimista. Hüllen vastasi puolueen parlamenttiryhmän taloudenpidosta.

CDU:n mukaan Hüllenin itsemurha johtui henkilökohtaisista syistä eikä sillä ollut tekemistä skandaalin kanssa. Saksalaisten tiedotusvälineiden mukaan hänen jättämässään itsemurhaviestissä oli kuitenkin viittaus lahjoitussotkuun.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.