Mainos

Poliisi perunut noin tuhat aselupaa

Poliisi on perunut vuoden aikana yli 940 henkilön aseluvan. Lupa otettiin pois muun muassa väkivalta- ja huumerikoksista tuomituilta.

Poliisi käynnisti valtakunnallisen tutkinnan kaikkiaan 20 000 aseluvasta vuonna 2008 tapahtuneiden Kauhajoen koulusurmien jälkeen. Käytännössä poliisi vertasi ensimmäistä kertaa aselupa- ja rikosilmoitusrekisteriä, jonka jälkeen listat molemmissa rekistereissä mainituista henkilöistä lähetettiin eteenpäin. Paikalliset poliisit kävivät yksittäin läpi listan ja jatkoivat tutkintaa yli 5 500 epäselvässä tapauksessa.

Yli tuhannessa tapauksessa löytyi sellainen peruste, jonka vuoksi poliisi päätti perua aseluvan ja kerätä aseen pois. Huomautuksen sai 760 henkilöä.

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero kuvaa aselupien läpikäyntiä merkittäväksi mutta tarpeelliseksi ponnistukseksi poliisilaitoksille.

- Poliisin painopisteenä on ollut lisätä ennalta ehkäisevää toimintaa. Aselupien systemaattinen läpikäyminen on sitä parhaimmillaan. Nyt tehtyjen toimenpiteiden lisäksi lupa-asioiden käsittelyt ja päätökset eri poliisilaitoksissa ovat yhdenmukaistuneet, Paatero kertoo poliisihallituksen tiedotteessa.

Suomessa on tällä hetkellä yli puoli miljoonaa aseluvan haltijaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.