Poliisi nappasi lohjalaisia liivimiehiä kerhotilojen ratsiassa

Moottoripyöräkerhojen tiloihin tehty ratsia liittyy tutkinnassa olevaan laajaan huumejuttuun. Juttua tutkivat Lohjan ja Espoon poliisit.

Poliisi on tehnyt ratsian moottoripyöräjengien tiloihin Lohjan Virkkalassa. Poliisi epäilee, että kahdella moottoripyöräkerholla on kytköksiä rikolliseksi tiedettyyn Bandidos-moottoripyöräjengiin ja tutkinnassa olevaan isoon huumejuttuun.

Huumejutussa on tiettävästi kyse huomattavasta määrästä amfetamiinia.

Poliisi otti kiinni useita miehiä Kalkkipetterin vanhalla teollisuusalueella sijaitsevista kerhotiloista. Huumeiden lisäksi heitä epäillään väkivaltarikoksista, esimerkiksi Lohjan viimekesäisestä törkeästä pahoinpitelystä.

Kaikki kiinni otetut ovat joko lohjalaisia tai heillä on kiinteitä yhteyksiä paikkakunnalle.

Lohjan ratsiassa haaviin jäi myös patruunoita, mutta ei varsinaisia aseita.

Kalkkipetterin tiloissa toimii kaksi eri jengiä, Bandidosia kannattava Diablos ja siitä eriytynyt Bandidosiin ehdolla oleva kerho. Kuukausi sitten poliisi teki samankaltaisen ratsian Bandidosin kerhotiloihin Helsingissä. Tämäkin kotietsintä liittyi tutkinnassa olevaan huumejuttuun.

Rikosvyyhdessä on nyt kiinni otettujen lisäksi vangittuna parikymmentä epäiltyä, joista osa on muita kuin Bandidosin ja sen ehdokaskerhojen jäseniä.

Poliisi aikoo tiedottaa tutkinnasta lisää joulukuun puolivälissä. Juttua tutkivat yhteistyössä Lohjan ja Espoon poliisit.

Bandidosilla on jäsenkerhoja sekä ehdokas- ja kannatuskerhoja ympäri maata. Aktiivisia jäseniä on kymmeniä.

Lohjan ratsiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat