Poliisi kommentoi uudelleen Turun ravintolan joukkotappelua: "Järjestyksenvalvojien asettamiseen kuuluu varautuminen, resursointi ja ennakointi"

Lounais-Suomen poliisi pysyy näkemyksessään, että turkulaisessa ravintolassa, jossa oli perjantain ja lauantain välisenä yönä joukkotappelu, järjestyksenvalvonta oli olosuhteisiin nähden riittämätöntä.

Poliisi ottaa kantaa ”Turun ravintolajoukkotappelua koskevaan julkiseen keskusteluun” Twitterissä.

– On tähdennettävä, että poliisi ei ota kantaa ravintolan järjestyksenvalvonnan järjestämiseen yleisesti, Lounais-Suomen poliisi kirjoittaa.

Poliisi kuitenkin toteaa, että vallinneisiin olosuhteisiin nähden järjestyksenvalvonta oli riittämätöntä.

– Siksi poliisi joutui puuttumaan vallitsevaan tilanteeseen usean partion voimin, Lounais-Suomen poliisi kertoo.

– Paikalla olleet järjestyksenvalvojat varmasti tekivät voitavansa. Järjestyksenvalvojien asettamiseen kuuluu varautuminen, resursointi ja ennakointi, poliisi jatkaa.

Ravintolan omistaja Rostedt eri mieltä

Tappelupaikkana toimineen ravintolan omistavan Jethro Rostedtin mukaan yökerhossa todella tapahtui "välikohtaus, joka äityi joukkotappeluksi".

– Ulkomaalaistaustaiset ryhmät aiheuttivat joukkotappelun, mihin mikään määrä järjestyksenvalvojia ei olisi riittänyt. Väkivaltaa kohdistettiin myös henkilökuntaamme, Rostedt kertoo Facebook-päivityksessään.

Rostedt kielsi aiemmin poliisin näkemyksen siitä, että ravintolassa olisi ollut riittämätön järjestyksenvalvonta.

– Ei pidä paikkaansa, vaan toimimme täsmälleen siten kuin laki velvoittaa, Rostedt toteaa.

Poliisi on omasta aloitteestaan käynnistänyt esitutkinnan Linnankadulla sijaitsevassa ravintolassa tapahtuneesta joukkotappelusta. Joukkotappelu sai alkunsa lauantaina puoli kahden aikaan aamuyöllä. Tappeluun osallistui poliisin arvion mukaan 20–30 henkilöä.

Poliisilla ei ole yhtään kiinniotettua epäiltyä asiassa.

– Esitutkinnan alkuvaiheessa poliisi kuulee ravintolan henkilökuntaa ja selvittää tapahtumien kulkua valvontakameratallenteiden avulla, kertoo rikosylikomisario Jari Riiali.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja