Poliisi: Emme odota uusia yhteenottoja Jyväskylässä

Poliisin tiedotuksesta kerrottiin, että poliisi on ottanut kiinni lähes kaikki mielenosoitukseen osallistuneet henkilöt. Tapauksen tutkinta on käynnissä parhaillaan.

Äärioikeistolaisryhmä oli ilmoittanut poliisille etukäteen aikomuksestaan järjestää mielenilmaus. Poliisin mukaan tapahtumat olivat sujuneet rauhallisesti kunnes jostain tuntemattomasta syystä osa mielenosoittajista lähti sisään Sokoksen tavarataloon.

– Siinä syntyi sitten hässäkkä, jota nyt tutkitaan nimikkeellä väkivaltainen mellakka. Hässäkän yhteydessä tapahtui joitain pahoinpitelyjä. Poliisi kuitenkin rauhoitti tilanteen nopeasti, vanhempi konstaapeli Elina Katajamäki Sisä-Suomen poliisilaitoksen viestintäorganisaatiosta kertoo.

Poliisi käytti mielenosoittajien taltuttamiseen pippurisumutetta ja muita voimakeinoja, normaalin voimankäytön keinojen tavoin. Tarkkaa pahoinpitelyjen määrää ei vielä tiedetä.

– Asia on vielä tuore, ollaan vasta pari tuntia ehditty tutkia. Kerrotaan myöhemmin sitten tarkemmin kun tiedetään  tarkalleen ottaen mitä siellä on tapahtunut, Katajamäki sanoo.

Poliisilla ei vielä ole tiedossa tekojen motiivia tai tarkkaa lukumäärää.

Lue myös:

    Uusimmat