Mainos

Poliisi: Bottan palossa ei rikokseen viittaavaa

Helsinkiläisen ravintola Ostrobotnian eli Bottan tulipalossa ei ole poliisin mukaan tullut esille viitteitä tahallisesta rikoksesta.

- Todennäköisesti myös tiedämme, mikä palon on aiheuttanut. En kuitenkaan voi kommentoida palonsyytä, koska se ei vielä ole täysin varmistunut, totesi rikoskomisario Markku Stenberg.

Eilen palon uskottiin alkaneen verhot sytyttäneestä kynttilästä. Tämä on Stenbergin mukaan mahdollista, mutta täyttä varmuutta tästä ei vielä ole.

- Huomisen aikana tämäkin varmaan selviää, hän sanoi.

Poliisi on eristänyt tutkimuksiaan varten palossa pahoin tuhoutuneen Snellman-kabinetin, jossa paikkatutkimukset jatkuvat huomenna.

Talon ravintoloita pyörittävän Botta Oy:n toimitusjohtaja Hans Lundberg arveli tänään, että palosta koitui kymmenien tuhansien eurojen vahingot. Kiinteistön ja ravintolan vakuutukset ovat hänen mukaansa kuitenkin kunnossa.

Arvokkaita maalauksia tuhoutui

Palo tuhosi täysin muun muassa kaksi Pohjalaiselle Gallerialle kuuluvaa muotokuvaa, joista toinen esittiJ. V. Snellmania ja toinen runoilija Frans Michael Franze'nia.

Pohjalaisen valtuuskunnan puheenjohtaja Jaakko Karppanen kertoo, että maalaukset kuuluivat gallerian arvokkaimpiin, ja jo pelkästään niiden arvo oli kymmeniä tuhansia euroja. Snellmanin kuva oli lisäksi poikkeuksellinen siksi, että se esitti häntä nuorena.

Bottan ravintolat olivat tänään kiinni palon takia, mutta huomenna ravintola Manala ja St. Urhos Pub ovat Bottan verkkosivujen mukaan jo auki normaalisti.

Palopaikka eli rakennuksen toinen kerros pidetään Lundbergin mukaan kokonaan kiinni ainakin joitakin päiviä ja ehkä vielä ensi viikonlopun ylikin. Snellman-kabinetti ei tule käyttökuntoon ainakaan kuukauteen.

Pahat savuvahingot moneen kerrokseen

Tulipalo havaittiin eilisiltana puoli kahdeksan jälkeen, minkä jälkeen juhlakerroksesta evakuoitiin noin 170 ihmistä. Palo saatiin sammumaan puoliltaöin, ja poliisi aloitti tekniset tutkimukset heti viime yönä.

Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Sen sijaan aineelliset vahingot nousevat suuriksi. Tuli tuhosi täysin toisen kerroksen Snellman-kabinetin. Sen lisäksi koko toinen kerros, niin sanottu juhlakerros, sekä kolme ylempää kerrosta kärsivät tuntuvia savuvahinkoja. Sen sijaan alakerran ravintolat säästyivät lähes vahingoittumattomina.

Tuhoutunut Snellman-kabinetti oli noin parinkymmenen neliön suuruinen. Päivystävän palomestarin Tommi Sivulan mukaan tuli saatiin viime hetkellä rajattua vain sen tiloihin.

Tulta oli taltuttamassa 12 pelastuslaitoksen yksikköä eli nelisenkymmentä palomiestä.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja