Pohjois-Korean Kim Jong-un ei tyytynyt "Suuren johtajan" titteliin – lakimuutos pönkittää itsevaltiaan asemaa entisestään

Pohjois-Korean valtionmedian mukaan maan parlamentti on hyväksynyt perustuslain muutoksen, joka korottaa Kim Jong-unin tittelin maan valtionpäämieheksi ja pönkittää hänen asemaansa entisestään. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters

Tähän asti Pohjois-Korealla on ollut nimellinen valtionpäämies, joka on ollut maan parlamentin puheenjohtaja. Tehtävään nimitettiin huhtikuussa Choe Ryong Hae. Maan itsevaltiaana tunnetun Kim Jong-unin titteli on taas ollut "suuri johtaja".

– Näin varmistetaan, että Suuri johtaja voi johtaa yhteinäisesti kaikkia valtion tehtäviä, sanoo Choe Ryong Hae maan valtionmedian mukaan.

Uutistoimisto Reutersin haastattelemien Pohjois-Korea-asiantuntijoiden mukaan uudistus on ennennäkemätön ja takaa Kim Jong-unille enemmän valtaa, kuin hänen edeltäjillään on ollut.

Valtionpäämiehenä Kim Jong-un voi vahvistaa lainsäädännöllisiä määräyksiä, asetuksia ja päätöksiä sekä nimittää diplomaatteja ulkomaille tai kutsua heitä kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat